Ентусиасти от бл. 44 и 45 в "Еленово" си спретнаха винфест

снимки: личен архив

Обитатели на блокове 44 и 45 в благоевградския квартал „Еленово“ си спретнаха винен фестивал. Идеята и основната организация са на Методи Гушков. Седмица преди датата за феста, той създава събитие в социалната мрежа, на което за дни откликват над 40 живеещи в двата блока.

За допълнително популяризиране на винения фест Гушков разлепил в квартала професионално изработени плакати. И за да бъде всичко съвсем истинско, фестът си има и съвсем истинско име: „ЕЛЕНОВО,,44-45’’ - 2011 г.

Откриването на първото издание премина при голям интерес от страна на благоевградчани с адрес: „Еленово“, бл. 44 и бл. 45, а неколцина живеещи в съседство се присъединиха, за да откраднат идеята за собствен винфест догодина.

За кварталния фестивал бе осигурено професионално осветление и озвучаване, дело отново на главния виновник за организирането му – Методи Гушков.

В конкурса за най-добро вино на 2011 г. се състезаваха 14 вина от региони: Катунци, Шарков Чифлик, Габрене, Кромидово, Мулетарово, Кулата, Илинденци, Покровник, Лозеница, Микрево, Петрово, Клепало, Раздол. Имаше участник винопроизводител и от съседната област Кюстендил.

Професионалното и независимо жури, в лицето на Александър Варин-Околията, се затрудни с дегустацията и определянето на най-добрите вина. В крайна сметка обаче Околията реши да присъди първото място на виното от регион Катунци на производителя и организатор на феста Методи Гушков, но напълно безпристрастно.

След Катунци по най-добри вкусови качества се нареди виното от струмянското село Микрево, произведено от Станислава Терзийска. На трето място остана Сергей Стефанов с виното си от санданското село Петрово.

Победителите получиха не само овации от съкварталците си, но и грамоти. Купонът, разбира се, продължи до късно, а Методи Гушков вече мисли сериозно по организацията на квартално новогодишно парти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK