Училището в село Гърмен - за трети път на национално състезание по музика

Снимка: СУ - Гърмен

СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Гърмен, участва в състезанието „Ключът на музиката“ още от неговото обявяване, а вече трета година ще се яви на финал! Децата се подготвят с помощта на своя учител по музика Стефан Джуров, който ръководи и СИП по музика.

Миналата година негова възпитаничка от 7 –и клас е била класирана на пето място между стотици участници от цялата страна.

След успешно представяне на общинското и областното ниво, на националното състезание в Пловдив ще се явят трима представители на училището – четвъртокласниците Светла Борисова, Джесика Каптиева и Ангел Джуров.

Състезанието представлява решаване на тест върху въпроси от теория на музиката. Най-много точки носят въпросите с отворен отговор. Те са върху музикално произведение, което участниците имат възможност да чуят по време на изпита. Чрез тези въпроси се проверява  музикалният слух на съответния състезател.

ИНФОМРЕЖА пожелава на децата от Гърмен да достигнат максималния брой от 90 точки и да се завърнат от Пловдив като победители!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK