Емил Костадинов: Вече става дума за състезание между Емил Костадинов и кандидата на Цветанов

Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg

   Изявление на Емил Костадинов на пресконференция пред благоевградските медии      

Гражданите могат да направят ясните разграничителни линии по въпроса искат ли община Благоевград да има кмет, който е подготвен, който е интелигентен колкото и да е неудобно да говоря така за себе си, или да имат  кукла на конци за кмет, която кукла на конци заяви и то съвсем наскоро, че съвсем е нямал намерение да идва във Благоевград. Значи на него ще му се наложи евентуално да идва в Благоевград. Личност, която е зависима от своя патрон Цветанов и от съмнителни тъмни интереси.

Бих искал да кажа, че аз като човек изключително разчитам на медиите, които могат да бъдат и вярвам, че ще бъдат истинските камбани, необходими днес на гражданската ни съвест, за пробуждане на гражданското общество и поне за стартиране на лекуване на очевидни и дълбоки пороци. Но да говорим конкретно за изборите.

Моята оценка и нашата оценка е, че етапната ни цел е почти изпълнена – класиране на балотаж, казвам почти, защото както ви е известно дистанцията от кандидатурата на Цветанов е значителна, но не и непреодолима. Така че при провеждане на втория тур на местните избори при ясните правила на играта и при мобилизиране на целия граждански ресурс на Благоевград обещавам на 30 октомври да бъде интересно състезание.

Този резултат по никакъв начин не ме огорчава пред вид на това, че засега съм на второ място. Единственото нещо, което би могло да ме огорчи и сякаш ме огорчава е очевидния факт, че една немалка част от нашите съграждани позволиха да бъдат купувани и продавани. Проявявам някакво разбиране към тези хора. Не мога да разбера морала на тези, които го правеха, които купуваха под необезпокоения поглед на компетентните институции. Известно ви е , че тази битка я водих и срещу институциите – държавни и общински. Беше направено всичко необходимо да бъде създаден хаос при организацията на гласуването- контролиран хаос. Удължаването на работното време на комисите създаде предпоставки в периода от 18.00 до 20.00 часа – тъмната част на деня, именно политическите брокери да бъдат активизирани, т.е. бяха нарушени правилата на играта  в дванадесет без пет, което казано на директен език означава промяна правилата на демокрацията.

В този смисъл аз разчитам и отправям апел към всички свои съграждани, към всички свои съграждани да преодолеят страха.Защото днес изборът е ясен.Изборът е от ясен по-ясен, както  се казваше по-рано. Вече става дума за състезание между Емил Костадинов и кандидата на Цветанов.

Гражданите могат да направят ясните разграничителни линии по въпроса искат ли община Благоевград да има кмет, който е подготвен, който е интелигентен колкото и да е неудобно да говоря така за себе си, или да имат  кукла на конци за кмет, която кукла на конци заяви и то съвсем наскоро, че съвсем е нямал намерение да идва във Благоевград. Значи на него ще му се наложи евентуално да идва в Благоевград. Личност, която е зависима от своя патрон Цветанов и от съмнителни тъмни интереси.Нямям проблем да променя тона на говорене както забелязахте, защото нещата вече са очевидни. В този смисъл искам да ви уверя, че мойта крайна цел е победата. И аз ще работя с цялото си отдаване за тази победа, защото тя не е нужна на мен самия, а е нужна на Благоевград.

Ще направя необходимото, това, което зависи от мен да събудим Благоевград и да не можем и утре да казваме „Продадоха нашия град”. Разчитам, че ще събудим нашите съграждани. Ресурсът на благоевградчани не е този, който видяхме. Той е друг. И най-малкото съм длъжен да полагам това усилие и занапред.искам да поканя г-н Камбитов да дадем това с негово участие разбира се, защото аз бях на разположение през цялата кампания. Вие най-малкото сте свидетели.

Да дадем на благоевградчани това, от което те се нуждаят – един открит принципен дебат по бъдещето, по переспективата на нашия град, на нашата Община и на нашите съграждани. Във време удобно за него, на място удобно за него,във формат, удобен за него., без да има неприемливи, непозволени въпроси. Аз очаквам, разбира се, в близките дни да науча за себе си неизвестни за мен неща, очаквам засилване на репресията, очаквам активизиране на кандидата Цветанов. Но това не може да ме спре. И затова в четвъртък в 13.00 часа аз ще бъда и ви каня вас и господин Камбитов пред Общината.

Бих желал цялата журналистическа колегия на Благоевград да бъде там, да формулира своите въпроси и въпросите на нашите съграждани и да можем ние в едно открито състезание да представим своите проекти. В заключение на 30 октомври мачът започва от 0:0.Това е нов мач. Ние ще продължим и аз ще продължа да работя по същия начин и със същите средства. Аз не владея, аз не притежавам и морално отхвърлям други механизми за работа.

 

КОМЕНТАРИ

lentqi18:18 - 26.10.2011
a az da oprava na maika ti ....
Майстор Дяепето19:07 - 25.10.2011
Много ли господин ПаскаЛЕВ? Не е приятно да ти изтекат милионите в канализацията. Нищо все още има някакъв шанс да си върнете част от тях - достатъчно е Елизко и мекеренцата около него да подкрепят Наско Ментата. Това ще изчисти играта - купувачите ще застанат от едната страна на барикадата. Ще се гушнат братски и ще започнат да оправят Благоевград.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK