Емил Костадинов: В мое лице и в лицето на моя отбор шахматното изкуство в Благоевград може да разчита на подкрепа

снимки: infomreja.bg

При оспорвана борба приключи двудневният шахматен турнир, организиран от кандидат-кмета на Благоевград Емил Костадинов, Общинския съвет на БСП и шахматен клуб „Виктори”.

14 мъже и три жени се пребориха за купата, медалите и паричните награди, предоставени и връчени от Емил Костадинов.

"С уважение и с поклон пред това, което правите за децата от най-ранна възраст в нашия град да развиват своя талант, се обръщам към вас, ветераните на шахматното изкуство в Благоевград. Самият факт, че най-голямата ни млада надежда в шахмата - Киприян Бербатов, е ваша рожба е достатъчно красноречив, че през последните 12 години вие сте дали солиден продукт." Това заяви минути преди церемонията по награждаването Емил Костадинов.

"В мое лице и в лицето на моя отбор може да разчитате на подкрепа за шахматния клуб, за най-изявените участници и въобще за бъдещето на тази древна игра", декларира кандидатът за кмет от БСП.

Емил Костадинов лично връчи наградите на победителите в шахматния турнир. При жените златен медал завоюва Калинка Христова, която е кандидат за съветник в листата на БСП. На второ място бе класирана Янка Спасова - със сребро, а трета остана Мария Прошина.

При мъжете бяха наградени петима шахматисти. Златния медал и купата заслужи Владимир Вачев, на второ място се класира Йордан Георгиев, на трето - Иван Докльов, на четвърто - Георги Чападов и на пето място - Тодор Арнаудов.

Всички отличени състезатели получиха и парични награди, осигурени от организаторите на турнира.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK