Емил Костадинов: Ще превърнем университетите в стратегически партньор на Общината

Валери Миленков и Емил Костадинов, снимки: infomreja.bg

"Ще направим всичко възможно да превърнем двата университета в Благоевград в стратегически партньор на Общината. Областният център може да привлече и още едно солидно висше учебно заведение", увери кандидат-кметът на БСП Емил Костадинов на среща с педагози и университетски преподаватели в областния град.

Той очерта най-важните проблеми в образованието и пое конкретни ангажименти за решаването на най-наболелите въпроси в тази сфера. Здравната превенция от най-ранна възраст е сред основните акценти в програмата на левицата за развитие на Благоевград. "Един лев вложен в превенция за здравето се връща стократно. Ще направим тази инвестиция, но най-вероятно резултатите ще дойдат през следващия мандат", прогнозира кандидат-кметът.

Според него спешно трябва да се анализира и оптимизира функционирането на учебната база в областния център, за да предложи целодневна заетост на най-малките ученици и да се осигури топъл обяд. Следващото кметско ръководство ще трябва да направи и пълна инвентаризация на цялата общинска собственост, за да намери нейното най-разумно предназначение. Това ще разреши и проблема с пустеещите училищни сгради в някои от селата в общината, така че да се намери най-правилното решение как да бъдат използвани.

"Това може да стане като разширим клубовете на пенсионерите не само в общинския център и в жилищните комплекси, но и в част от големите съставни села. Дейността на обществената трапезария също ще стъпи върху територията на съставните на Благоевград населени места", увери Костадинов. Той призна, че общината е богата по отношение на собствеността и през следващата година ще придобие още имоти, когато влезе в сила параграф 19 от Закона за земите.  

Кандидат-кметът пое отговорността да даде сигурност на хората, заети в образователната система. Емил Костадинов засегна и въпроса за детската престъпност, която е свързана с пороците на днешното време. Според него най-добрата алтернатива и превенция срещу това е спортът.

"В това отношение намеренията ни са категорични - ще увеличим двукратно средствата за издръжка на спортните клубове. Ангажираме се да предоставим на гражданите на Благоевград безплатно игрище за минифутбол, както и да създадем разумните преференции за всеки инвеститор, който е готов да изгради обекти със спортно предназначение. Предвиждаме също така спортният интернат да бъде стабилизиран и да прерасне в спортно училище", каза кандидат-кметът на БСП.  
 

КОМЕНТАРИ

Balev16:34 - 08.10.2011
Чичо Емо, доста хора си събрал за снимка....това ли са ти подръжниците в Благоевград? Къде е твоя белишки лидер, когото подкрепяще миналите избори?
mao dze dzun21:51 - 07.10.2011
ВСИЧКО СВЪРЩИ 1989!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ СЕ НАПРЯГАЙ ИЗЛИШНО, ЧИЧО ЕМИЛЕ
Асен Балабанов21:47 - 07.10.2011
Подкрепям Костадинов , но определено не може да стигне Паскалев и Причкапов.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK