Емил Костадинов: Партията ни е в тежка морална криза

Емил Костадинов /вдясно/, снимка: infomreja.bg, архив

Партията ни е в тежка морална криза, което е достояние на цялото общество, но по-важно - буквално стресира членовете и симпатизантите. Те болезнено приемат очевидните разминавания между думи и дела.

Това написа в личния си профил в социалната мрежа бившият депутат Емил Костадинов, който по волята на избирателите няма да представлява Благоевград в следващия парламент.

"В този изключително сложен за БСП и Левицата момент, искам да изразя дълбоката си благодарност към всички български граждани, които подкрепиха "БСП Лява България" на тези избори. Въпреки незавидно отчайващо трудната кампания, която бяхме принудени да водим", споделя с приятелите си във Фейсбук Костадинов.

Ето какво още коментира той за резултатите от изборите за 43-то Народно събрание:

Днес трябва да бъдем безкомпромисно прями и честни. Но аз няма да си позволя, както не си го позволих и по време на цялата кампания, да избера лесното и след открито признаване на допуснатите грешки да се дистанцирам от ръководството на партията и публично да си измивам ръцете с него.

Разбира се днес възниква въпросът не толкова за нашия политически проект, подплатен между впрочем с великолепни документи, колкото за неговите изпълнители. И в отговорът на този въпрос е част от решението да не допуснем да последваме съдбата на класическата десница у нас.

Възниква остро и същностният въпрос, въпрос и на идентификация, за нашата лявост. Въпрос, който крие редица предизвикателства, но същевременно и обрасъл с достатъчно много старомодни и неработещи клишета.

Разгулът и крахът на неолибералния модел убедително показа, че светът няма да може да просъществува без лявата философия и политика.

Признателен съм и на тези 2563 души от Вас, които с преференциално гласуване подкрепиха и лично мен. Това ме трогва и задължава. Независимо, че няма да бъда в следващия Парламент. Всички Вие намерихте специално място в моето сърце. Не зная дали съм и ще бъда в състояние истински да ви се отблагодаря. Знайте, че за мен ВИЕ СТЕ ВАЖНИТЕ".

 

КОМЕНТАРИ

Петър Виденов-кмета-директор19:38 - 07.10.2014
Най-мъчно ми е ,че Емо не стана депотат.Сега ми се реве,та и на колежката ми-другарката М.Боянина-също. И аз,и тя изпапкахме всичко,та и Смешка не може да ни помогне.Пак трябва да досаждам на Милчо,ама той ми е длъжен-беше ми шофьорче навремето.Караше ме в Благоевград да си купя вестник и да си пия кафето-СЛУЖЕБНО!
Топа10:28 - 07.10.2014
Този е враг на социалистическата идея,на БСП.Той е главният виновник за състоянието на БСП в областта и най-вече в община Благоевград.Той е съвършен майстор на сплетните и интригите,води двойствен обществен и политически живот.Костадинов изтъргува областа и всички апетитни областни и общински служби с ДПС.Предател и то доказан. Какво ще говори за ръководството,та той е част от него,преди години предаде Жан Виденов.
Не08:47 - 07.10.2014
Този е виновника за провала на БСП в Пиринско!Само жена му го хвали по форумите!!
да22:14 - 06.10.2014
Достойно изказване, достоен човек!

FACEBOOK