Емил Костадинов остро възрази срещу предложения състав на РИК

Емил Костадинов, снимка: infomreja, архив

Емил Костадинов възрази остро срещу проведените вчера консултации при областния управител на Благоевград за сформиране на РИК.

„Като втора по големина политическа сила в страната и в областта, предложихме за участие трима наши представители - Йордан Симонски, Гергана Янчева и Бойка Юсева. Изрично сме предложили Йордан Симонски за заместник-председател на комисията. Той е представлявал многократно БСП и „Коалиция за България” в съставите на РИК- Благоевград. С това предложение по никакъв начин не заявяваме прекомерна претенция, а изискваме двете най-големи партии и коалиции след ГЕРБ – „Коалиция за България” и ДПС, да получат право за участие в ръководството на РИК-Благоевград”, категоричен е Костадинов.

Според него представителите на „Коалиция за България” в комисията са ощетени и по право им се полага зам.-председателското място.

„Поради същата причина подкрепяме желанието на упълномощените представители на ДПС да получат позицията секретар на РИК. Не възразяваме и по предоставянето на председателската позиция на представител на ГЕРБ”, подчертава Емил Костадинов.

„На фона на това оценяваме претенцията на представителите на ГЕРБ да имат освен председател, също така и единственият заместник- председател на РИК като прекомерна и целяща ГЕРБ да получи несправедливо и несъразмерно присъствие в ръководството на РИК- Благоевград. Това поражда основателни съмнения относно истинските намерения на ГЕРБ за справедлива и честна предизборна борба”, допълва той.

По време на вчерашните консултации за състава на РИК представителите на партиите и коалициите не постигнаха съгласие за разпределение на ръководния състав. „Коалиция за България” и ГЕРБ не успяха да се договорят кой да бъде определен за заместник-председател на комисията.

„При така създалата се ситуация и съобразявайки се с указанията на Централната избирателна комисия, областният управител ще изпрати протокола и всички предложения в ЦИК и те ще вземат окончателно решение за ръководния състав на Района избирателна комисия-Благоевград”, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

 

КОМЕНТАРИ

Еми14:27 - 21.03.2013
Този май отговаря и за дпс в Община Благоевград????????
:(13:24 - 21.03.2013
Стига сте го показвали този, моля ви, разваля ми деня като го видя!!!!!!!!!!!!!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK