Емил Костадинов избран за секретар-касиер на БСП

снимка: infomreja.bg, архив

Председателят на БСП Сергей Станишев е с четирима заместници, след като Националният съвет на партията одобри в събота предложения от Станишев състав на Изпълнително бюро, съставен от 23-ма души.

За заместник-председатели, всеки със собствен ресор, са избрани Георги Пирински (публични политики), Янаки Стоилов (партийна деност, идейнополитическа работа, местна власт и местни политики), Евгений Узунов (коалиционна политика и връзка с гражданското общество) и Димитър Дъбов (работа със структурите на партията).

Антон Кутев запазва поста си секретар по комуникация и медийна политика, а евродепутатът Кристиан Вигенин става международен секретар.

За секретари са избрани още Бойко Великов (кадрова политика и обучения), Катя Николова (изборна дейност) и областният председател на БСП във Варна Красимир Янков (организационна дейност).

Бившият кандидат за кмет на БСП в Благоевград Емил Костадинов ще бъде секретар-касиер. Това е една от важните дейности на партията. Очаквам от него да изисква не малко и ясна отчетност от местните ни структури, каза Станишев при представянето на номинациите. Депутатът Ангел Найденов е избран за говорител на партията.

В новото Изпълнителното бюро влизат и председателите на градските организации на БСП във София и Варна Анна Янева и Борислав Гуцанов, лидерът на обединението на ветераните в БСП Владимир Топенчаров, досегашният международен секретар Деница Златева, бившата кметица на Смолян Дора Янкова, евродепутатът Илияна Йотова, бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков, депутатът Михаил Миков, местният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, председателят на БСП в Плевен Любомир Петков, председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев. Заместник-кмета на Перник Станислав Владимиров ще отговаря в бюрото да отговаря за политиката за младежта.

От проектосъстава на новото оперативно ръководство отпада депутатът Корнелия Нинова. Пред медиите тя коментира, че е научила предварително от Сергей Станишев за решението му и не прави драми от този факт, тъй като в Изпълнителното бюро влизат много качествени хора.

Извън бюрото остава лидерът на социалистите в област Пловдив и приближен на президента Георги Първанов, Георги Гергов. В състава на бюрото липсват Димитър Горов, Ваня Добрева, Николай Малинов, Илия Баташки, Димитър Горов, които бяха в досега действащото бюро. Липсва и "вечният кандидат в БСП" Георги Кадиев, който още на конгреса заяви, че не иска да участва в новото бюро.

Така бившият президент и претендент за лидерския пост в БСП Георги Първанов остава без изявени поддръжници в ръководството на партията. Той отказа коментар за номинациите на Станишев и посочи, че това е право на председателя. Бившият държавен глава допълни, че ще помогне с всичко, с което може за успеха в предизборната кампания на БСП. “Аз съм правил много успешни кампании, доказвал съм го. Ще обиколя страната, ще помагам на всички онези региони, които имат нужда от това”, каза Първанов.

Лидерът на БСП отбеляза, че това бюро поема отговорността да изведе партията към изборна победа. Всеки човек в него поема и лична отговорност и в голяма степен си слагаме главата в торбата, отбеляза той. Отчитам, че през следващите няколко месеца ще правя кампания за президент на ПЕС и това не бива да застопорява нашата работа, отбеляза Станишев. Според него трябва да се даде нова динамика на организационната дейност, а кадровата политика трябва да бъде една от водещите.

"Има една-единствена политическа задача на БСП – спечелването на следващите парламентарни избори. Ние сме единствената партия, която има силата, достатъчното влияние и авторитет да се противопостави на ГЕРБ. И смятам, че имаме национална отговорност да не допуснем втори мандат на ГЕРБ и това можем да го направим само като спечелим изборите. Това е огромна отговорност. Оттук нататък ние се намираме в предизборна среда. ГЕРБ вече се държат като партия, която прави избори. Всяко тяхно управленско действие е подчинено на изборите и нямаме никакво физическо време оттук нататък да се занимаваме с нас си, а трябва да правим политика и се надявам всеки един от нас да съзнава тази отговорност", отбеляза лидерът на партията, цитиран от БГНЕС. /mediapool.bg/

 

КОМЕНТАРИ

С19:56 - 15.06.2012
Не съм привърженик на БСП, но Костадинов е изключително свестен човек.
ха ха ха ха ха ха17:15 - 15.06.2012
Пазете си касиера ха ха ха Да няма Крадеца вика дръжте крадеца ха ха ха ха ха ха ха
ВИС15:51 - 10.06.2012
Брей,ти как ще се смееш,та кървивки сълзи ще рониш!
Брей, брей ...15:25 - 10.06.2012
Който се смее последен най-добре се смее!

FACEBOOK