Майстори на четката от ЮЗУ рисуват Симитли

Снимка: Община Симитли

Майстори на четката рисуват Симитли.

Повод дава юбилеят на града ни. 50 години град Симитли. Цяла седмица ще творят. Ще можете да ги видите навсякъде: проф. Драчев от Югозападния университет и колегите му доц. Христо Шапкаров, Цветанка Грънчарова, гл. асистент Богомил Тодоров, Любима Бърдарова.

Те и местни творци ще създават картини за Симитли - графики, пейзажи, абстракции…

От понеделник до края на седмицата е времето на пленера „50 години град Симитли“. В пленера твори и оформителят на платна и рамки Венцислав Стоименов.

Тази седмица за Симитли рисуват и много талантливи деца и младежи. Заедно с утвърдените имена на художници рисуват и Гергана Георгиева от Симитли, с диплома по „Изобразително изкуство” от ЮЗУ, за втора година в пленер в Симитли участва и Христина Боянска - ученичка в 9. клас в НХГ –Благоевград.

Осмокласничката от Брежани, която вече има самостоятелна изложба - Христина Пенчева, също е част от пленера, за Симитли рисува и Ангелина Крумова от града, която е художник – любител.

Към пленера, с голяма любов и ентусиазъм, специално отношение има почетният гражданин на Симитли - художникът Николай Кашев.

С платната от пленера ще бъде направена изложба за празника на град Симитли.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK