ГЕРБ с пореден сигнал срещу кмет на БСП

Снимка: БГНЕС

Пореден сигнал срещу кмет от БСП, този път на Мездра – Генади Събков, внася в прокуратурата ГЕРБ, съобщи БТА. Става дума за съмнения за неправомерно изразходвани средства, обясни на брифинг в парламента депутатът Александър Иванов.

Единият случай е с многофункционална спортна зала, за която през 2014 г. държавата превежда почти 5,4 млн. лв. на общината. Тя ги изплаща авансово на изпълнителя, до днес няма изградена спортна зала. Тогава зам.-кмет е сегашният кмет Генади Събков. 

Защо с тези пари общината дава безлихвен заем, за какво са те, защо трета поред година няма и една положена тухла, а общината не си е поискала парите, питат от ГЕРБ. През 2016 г. кметът издава удостоверение за отлично изпълнение на видовете строително-монтажни работи и правилно изразходване на ресурс от страна на строителя, добави още Александър Иванов.

В сигнала до главния прокурор се описват и други 2, 6 млн. лв. от възстановено на община Мездра ДДС по изпълнен през 2014 г. проект за реконструкция и изграждане на ВиК мрежа и пречиствателна станция за отпадни води. ОТ ГЕРБ питат къде са тези пари.

Кметът на Мездра Генади Събков е сезирал прокуратурата за нередностите, в които го обвиняват от ГЕРБ, отговориха от БСП. 

Кметът инж. Генади Събков на 24 юни 2016 г. е сезирал прокуратурата за всички нередности, които бяха показани от ГЕРБ, каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски. Човекът, който те обвиняват, е посочил проблемите и е сезирал Окръжната прокуратура във Враца срещу действията на две фирми и на общинската администрация, уточни той.
По думите му от ГЕРБ са решили, че трябва да започнат предизборната си кампания за местните избори с компрометиране на различни кметове на БСП.

По казуса „Сопот” Антон Тодоров информира, че късно снощи, след заседание на структурата на БСП в града, зам.-кметът Николай Новаков е изгонен от партията, а кметът Деян Дойнов е напуснал със скандал БСП.

Две поредни седмици от ГЕРБ изнасят факти за лошото финансово състояние и управление на Сопот./ бТВ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK