БСП си подреди листата, след водача Тома Томов е областният лидер Николай Бошкилов, Богдан Боцев е трети

Снимки: БСП-Благоевград

Социалистите в Пиринско си подредиха листата. Това стана на проведен тази вечер Областен съвет на партията.

Водач е известният журналист и политически анализатор Тома Томов – една от изненадите, които преди дни поднесе не само на опонентите, но и на съпртийците си лидерката Корнелия Нинова.

Името му бе оповестено на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП и утвърдено от пленума на 11 февруари.

На днешното заседание в Благоевград Томов бе посрещнат с бурни аплодисменти. Форумът бе открит от досегашния депутат от Пиринско Кристиан Вигенин, който благодари на всички за съвместната работа през изминалите две години.

"Въпреки че ще бъда водач в Ямбол, област Благоевград винаги може да разчита на моята подкрепа", подчерта Вигенин.

Социалистите дадоха всичко от себе си, за да може всяка община в областта да бъде представена достойно. Председателят на Областния съвет Николай Бошкилов коментира, че с водач като Тома Томов БСП-Благоевград ще има изключителен резултат.  

Логично и очаквано, второто място в листата е за областния лидер на БСП и председател на общинската организация в Благоевград - Николай Бошкилов.

Заместник-кметът на Гоце Делчев Богдан Боцев е трети. Както ИНФОМРЕЖА писа, Общинският съвет на БСП-Гоце Делчев предложи Боцев за кандидат-депутат, след като фаворитът с най-много номинации – Валери Сарандев, който е и лидер на партийната структура в града, бе назначен за областен управител на Благоевград.

„Благодаря за гласуваното ми доверие – за мен е чест и голяма отговорност! За втори път влизам в съревнованието за народни представители. Вярвам, че хората в Гоце Делчев и региона могат да имат свой представител в парламента в мое лице, който ще защитава интересите им и ще даде всичко от себе си, за да оправдае гласуваното доверие", коментира в личния си профил във Фейсбук кандидатът за народен представител Богдан Боцев.

Четвъртата позиция е за коалиционен партньор, който ще бъде определен от централата.

Петричката партийна организация е представена от нейния председател Йорданка Атанасова. Лидерът на БСП в Разлог и общински съветник Николай Дундалов е под № 6 в листата.

Колегата му от Банско - Костадин Дурчов, който бе заместник-областен управител при управлението на кабинета „Орешарски“, е седми.

Лидерът на червените в Кресна Петър Петров също е сред кандидатите за депутати в следващия парламент. Той е на осмо място.

Партията залага на своя председател и в Сандански. Там ръководството гласува доверие на местния си лидер Снежана Стоянова.

Следващата, 10-а позиция отново е за благоевградски кандидат. Заема я общинската съветничка Гергана Янчева. След нея се нарежда Валентин Стойков от Струмяни. 12-ото място е за гражданската квота, на 13-а позиция е Eлина Кумбарова от Сатовча, а след нея отново ще бъде кандидат от гражданската квота. 

Областната лидерка на младежите Ваня Маникатева е 15-а. След нея са Бойко Юзекчиев от Сатовча, Борислав Михайлов от Якоруда, Юсуф Чаушев от Сатовча и Антон Асиски от Благоевград.

И 20-ото място в листата на БСП е за гражданската квота. А последните две позиции - 21 и 22, се заемат от Мартин Борисов от Банско и Марияна Стругова от Гърмен.

Предстои листата, както и местата за гражданската квота в нея, да бъдат утвърдени от Националния съвет на партията, който ще се проведе тази неделя. 

Ето и цялата листа:

1. Тома Томов

2. Николай Бошкилов - Благоевград

3. Богдан Боцев - Гоце Делчев

4. Гражданска квота

5. Йорданка Атанасов – Петрич

6. Николай Дундалов – Разлог

7. Костадин Дурчов – Банско

8. Петър Петров - Кресна

9. Снежана Стоянов – Сандански

10. Гергана Янчева – Благоевград

11. Влентин Стойков – Струмяни

12. Гражданска квота

13. Сатовча – Елина Кумбарова

14. Гражданска квота

15. Ваня Маникатева – Благоевград

16. Бойко Юзекчиев – Сатовча

17. Борислав Михайлов – Якоруда

18. Юсуф Чаушев – Сатовча

19. Антон Асиски – Благоевград

20. Гражданска квота

21. Мартин Бориков – Банско

22. Мариана Стругова – Гърмен

 

КОМЕНТАРИ

Onq10:49 - 17.02.2017
Видно е, че злобата и простотията нямат почивен ден. Подарявам ви Глухарчета!
toq10:36 - 17.02.2017
chaushew she wleze ot raz .Serkiow trabwashe da wodi listata
Добри08:32 - 17.02.2017
Ще покрепим №2 в листата - Ники Бошкилов
ПЕС08:07 - 17.02.2017
Добре подредена листа,според наличните сили.Интересно е защо силните и знакови лица като Паскалев,Сарандев и Москов не са в листата? На кого се прави услуга?

FACEBOOK