Елена Йончева: Генерал Радев е чист и искрен човек, той може да бъде обединител на нацията

С букет червени рози посрещнаха в Благоевград журналистката Елена Йончева, снимка: Infomreja.bg

На България й е нужен президент, не който да противопоставя нацията и да агитира за ляво или дясно, не американофил или русофил, а президент, който да може да защити всеки един от нас.

Това заяви журналистът Елена Йончева на среща-разговор с жители на Благоевград. Тя е и част от Инициативния комитет, издигнал кандидатпрезидентската двойка генерал Румен Радев – Илияна Йотова.

Призна, че се е решила на тази подкрепа след няколко неформални срещи с генерала. Повярвала му и застанала зад него. 

„Лично за мен той е чист и искрен човек, който няма корпоративни и политически зависимости. Мисля, че това е изключително важно. И когато говорим за обединител на нацията, вярвам, че човек, който няма такива зависимости, наистина може да обедини нас, българите. Това не означава, че той не може да има политически симпатии, но не й да е заложник на една или друга партия“, коментира журналистът.

Според нея този вот се различава от всички останали президентски избори, защото сега България се намира в тежки времена. Ето защо смята, че на този вот всеки трябва да има много ясна гражданска позиция.

„Има опасност България да бъде изправена пред много сериозни изпитания във времена на милитаризация на Източна Европа и Черно море. Говори се за създаването на бежанска буферна зона в нашата родина. Някои споменават и думата прифронтова държава, когато стане въпрос за България“, добави тя.

Елена Йончева не приема кандидатурата на Румен Радев като чисто партийна, като даде пример с биографията на генерала. Категорична е, че той може да защити всеки българин.

„Не трябва да гласуваме партийно на тези избори! Всеки от нас има своите политически пристрастия, но извън тях – нека се вгледаме в хората, които са кандидати за президент и да си отговорим на въпроса кой е човекът, който може да ни защити и да представлява достойно България“, призова журналистката.

Тя подчерта, че не агитира в полза на генерал Радев, а за това – всеки да се замисли, преди да гласува.

„Всички хора се умориха от това противопоставяне – на леви и десни, на свои и чужди, а България има нужда от президент, който не да противопоставя хората, а да ги обединява“, категорична е Елена Йончева.

В дискусията, проведена тази вечер в залата на Историческия музей в Благоевград, се включиха народният представител от БСП Кристиан Вигенин, областният и общински лидер на партията Николай Бошкилов, представители на местния Инициативен комитет в подкрепа на генерал Румен Радев и Илияна Йотова и десетки благоевградчани. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK