Защо да подкрепим генерал Румен Радев? Позиция на Любен Милев

Любен Милев, снимка: Infomreja.bg

Любен Милев, член на Инициативния комитет в Благоевград за подкрепа на кандидатпрезидентската двойка - ген. Румен Радев и Илияна Йотова, излезе със своя позиция и призив към избирателите в община Благоевград.

"На предстоящите президентски избори трябва да подкрепим кандидатпрезидентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова, защото България има нужда от промяна. Време е страната ни да има един силен и отговорен президент, който с воля и характер да обедини нацията и с действие и отговорност да изпълни с истинско и пълноценно съдържание президентската институция. 

Президентството е институцията, която може да формира процесите и политиката в държавата. Държавният глава трябва да бъде коректив на властта, да има ясна визия за бъдещето и просперитета на българския народ. А ген. Румен Радев е човек, който в целия си професионален път е доказал, че притежава ония качества, необходими за всеки достоен президент. 

Вярвам, че той е човекът, който ще помогне да се случат истинските реформи в българското образование. Завършил е образованието си без политически протекции, без предимства при кандидатстването си във ВУЗ, като някои други кандидат президенти, доказал се е в професията си без да допусне никакви зависимости. А в днешно време имаме нужда от точно това - държавният глава да гарантира нашата независимост, още повече във време, в което държавата е оплетена в куп зависимости. 

Не се е изкушил да започне „бизнес” чрез бандитско-приватизационни или борческо-мутренски методи за сметка на народа и ограбените спестявания на възрастните хора в зората на т.н. „демокрация”.

Вярвам, че той ще бъде отговорен президент, защото в своя професионален път е доказал не един и два пъти, че може да поема отговорност, да взема правилни решения и да държи на мъжката си дума. Вярвам на ген. Румен Радев, защото изрази категоричното си несъгласие с политиката на правителството на Бойко Борисов относно националната сигурност. 

Той е човекът, който даде заявка, че ще бъде президент на всички български граждани, без значение от партийна, етническа и религиозна принадлежност. Тук ще припомня думите на премиера Бойко Борисов, който съвсем наскоро заяви: "Няма да осигурявам още пет години на една комунистическа фамилия".

Вярвам на ген. Радев, защото той ще работи за преодоляване на социалното неравенство и свиване на ножицата между много бедни и много богати. Вярвам, че ген. Румен Радев ще подкрепи и стимулира икономическото развитие на страната, ще  гарантира прозрачност и ясни правила в правораздаването. 

Вярвам, че той ще бъде президентът, който ще работи за здрав обществен ред и ще помага за създаване на нормална среда на живот за възрастните хора, а криминалната престъпност ще бъде свита до минимум. 

Ще бъде инициатор за осигуряване на нормативна база даваща възможност на институциите от правораздавателната и правоохранителната система да бъдат защитени при борбата им с ширещата се престъпност в страната ни, която към настоящият момент дори не се регистрира и отчита реално, а избирателно и само това, което има вероятност да бъде разкрито. 

Да няма защитени касти и прослойки, политически и икономически от обществото ни, спрямо които полиция, следствие прокуратура и съд нямат право да работят и прилагат законите на Република България. Да не бъдат политически реорганизиран и физически подменян състава на целият държавен, административен и управленчески апарат в интерес на управляващата партия, която и да е тя, както е в настоящият момент. 

Кандидат президентската двойка ген.Румен Радев - Илияна Йотова е най-добрата алтернатива на сегашното управление. Това е алтернативата, която ще даде нова роля на президентската институция. Роля, която няма да разделя, а ще обединява. Това е президентът, който ще работи за балансирана и независима външна политика, която да се основава на нашия национален интерес".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK