Генерал Румен Радев в Благоевград: Само силен и отговорен президент може да върне националното достойнство на хората (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

„Навсякъде се усеща необходимостта от промяна. Хората искат да се чувстват спокойни – и за България, и за домовете си, и за бъдещето на своите деца, и за работата си. Те искат да си върнат националното достойнство и ние ще работим за това“, заяви в Благоевград кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, генерал Румен Радев.

Пред препълнената зала в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ генерал Радев увери, че ако получи доверието на избирателите, ще бъде силен и отговорен президент. Той бе категоричен, че България повече отвсякога има нужда от държавен глава с воля и характер, който да обедини нацията и да отстоява националните интереси.

„Заедно с Илияна Йотова ще работим за националната сигурност, за авторитетна външна политика, за боеспособна армия, ефективна полиция и независима съдебна система“, подчерта генералът.

Според него приетата от Министерски съвет наредба за интеграция на бежанци трябва незабавно да бъде отменена. 

„Не можем да решаваме демографски проблеми с внос на бежанци. Демографските проблеми се решават с регионална политика, училища, болници,  трудова заетост. Разбира се, ние трябва да помагаме на тези хора, които са в беда и бягат със своите семейства от ужасите на войната. Ние сме толерантен народ, но нека направим разграничение – между бежанци и нелегални мигранти, които ни заливат“, предупреди кандидатът за президент.

„Докато нашите опоненти се чудят как да спечелят служебно изборите, ние провеждаме кампания очи в очи с хората. Ние сме различни от всички останали кандидати и затова всички се страхуват от нас“, заяви Илияна Йотова.

Председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова определи изборите за президент и вицепрезидент като ключови за България, които могат да сложат край на сегашната политика, която „за 30 сребърника продава Околчица и България“.

"Събрали сме се да дадем доверието си на тези двама достойни българи, които да служат на отечеството си. Имаме нужда от държавници, които да поставят България и националния интерес над всичко. И тези държавници са Румен Радев и Илияна Йотова. Именно те могат да донесат така желаната от всички българи промяна", смята Нинова. 

Тя призова стотиците присъстващи членове и симпатизанти на БСП да бъдат смели, да не се поддават на страх, внушения и манипулации и на 6 ноември да гласуват с бюлетина № 13, а те й отвърнаха с възгласи "Победа". 

Именно в Благоевград Корнелия Нинова избра да сподели първите разменени реплики с генерал Радев за номинацията му. "Той ме попита какво очакваме от него, а аз му отговорих: "Единствено да служите на България". Тогава той ми каза: "Аз само това мога". Ето за такъв голям българин говорим", заяви от трибуната председателката на БСП. 

За представянето на кандидатпрезидентската двойка в Драматичен театър "Никола Вапцаров" дойдоха народният представител Кристиан Вигенин, членовете на Изпълнителното бюро на НС на БСП - Костадин Паскалев, Кирил Добрев и Деница Златева, областният лидер Николай Бошкилов, председателят на новоучредения Инициативен комитет в подкрепа на генерал Румен Радев и Илияна Йотова, Николай Шушков, бившият депутат Емил Костадинов, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, както и лидери на общински партийни организации от цялата област. 

По-рано през деня кандидатите за президент и вицепрезидент проведоха срещи с избиратели в Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча, Гърмен, Банско, Белица, Якоруда, Кресна, село Баня и други населени места в Пиринския регион. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK