Младежите от БСП – Кюстендил се включиха в кампанията на Станишев за борба с младежката безработица

Снимки: БСП - Кюстендил

Младежката организация на БСП- Кюстендил се включи в  кампанията на Сергей Станишев за борба с младежката безработица в цяла Европа. След Белгия – Брюксел, България е втората страна, където започва отстояването на правата на младежите. Планът на Станишев включва четири основни стълба. Намаляването на младежката безработица е негова основна цел. Вторият стълб цели образованието да стане достъпно за всички.

На трето място Станишев е поставил въпроса с бедността при децата и създаването на Фонд в Европа, който да се бори с детската бедност. И не на последно, четвърто място лидерът на ПЕС иска достъп до култура за всички младежи под формата на ваучер, с който младите да могат да посещават с отстъпка музеи, кина, книжарници, театри. Именно тази стъпка от плана на Станишев вече е предприета в Италия. От септември там всеки младеж е получил ваучер от 500 евро, за да посещава местата за култура, обяви Сергей Станишев при стартирането на плана си в България.

Заедно с плана за младежта у нас пристигнаха и паспортите на Станишев. Сини на цвят, в тях се събират печати коя от четирите стъпки е най-важна за младежите у нас. Целта на паспортите е по-скоро информативна, за да може кампанията да достигне до повече хора от всякаква възраст. Всеки може да „постави своите печати в живота на младите“, показвайки заинтересованост за съдбата на българските младежи, като по този начин кампанията ще достигне до повече хора и до властта. По време на старта на младежката кампания се раздадоха сините паспорти, тениски и очила за всички млади, за да се популяризира инициативата из страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK