БСП поиска оставката на Бъчварова заради "царските конюшни"

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

БСП поиска оставката на вицепремиера и министър на вътрешен министърРумяна Бъчварова заради сделката с Царските конюшни. Това обяви по време на брифинг в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от News.bg. 

Тя предупреди ГЕРБ да не прехвърлят проблема от здравата на болната страна. 

Вчера от БСП изнесоха данни за скандална сделка с имот в центъра на София. Продажбата е извършена с подпис на областния управител, който обаче твърди, че самата сделка е подготвяна и предупределена отминистър Асен Гагаузов по време на управлението на Тройната коалиция. 

От БСП представиха документи, от които е видно, че е имало питане от страна на областния управител към министър Бъчварова. Малко преди това в кулоарите на народното събрание самата министър Бъчварова отрече МВР да е замесено в казуса. 

Нинова припомни, че областният управител се назначава лично от премиера Борисов и настоя, че ако от ГЕРБ искат оставката на областния управител, от БСП настояват за оставката на вътрешния министър. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ обаче прехвърли отговорността за назначаването на областния управител на лидера на ДСБ Радан Кънев. 

"Благодаря на БСП, че направиха публична тази сделка, заяви Цветанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK