На кръгла маса в Кюстендил обсъдиха предизвикателствата и проблемите пред младите хора

Снимки: Пресцентър БСП - Кюстендил

Кръгла маса на тема „Проблеми и предизвикателства пред младите хора в Кюстендил организираха Фондация "Гражданска инициатива за местно развитие” и Европейски център „Илияна.Инфо” – Кюстендил. Сред поставените въпроси бяха: „Какви са конкретните слабости на местната власт в отношенията си с младите хора? По какъв начин може в бъдеще те да се преодолеят?” и др.

В дискусията взеха участие Ангел Ангелов - председател на Управителния съвет на Фондацията, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”; Диана Ангелова -  психолог и зам.-председател на Ф ”ГИМР” и Сашо Ангелов - доктор по икономика, преподавател „Публични финанси” в Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски”, както и кметове на малки населени места, общински съветници, представители на НПО и младежи.

Като основни проблеми се очертаха липсата на стимулиране и възможности за развитие на младите в Кюстендил. На хартия се пишат редица планове и стратегии, които не отговарят на потребностите на младите хора, беше единодушното мнение на участниците в кръглата меса. Според тях е необходим диалог, чрез който самите млади хора да се чувстват съпричастни.

„Начинът на мислене на младите хора трябва да бъде стратегически и да се намерят силните страни, за да останат те в Кюстендил. В тях има достатъчно енергия, потенциал и познание да си помогнат сами. Важно е решаването на реален проблем”, заяви Сашо Ангелов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK