Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова хвърлиха оставки, Михаил Миков: Продължаваме

Снимка: БСП

Националният съвет ще готви конгрес така, както става обикновено – със съответните комисии, а оперативният орган на партията остава в този си вид засега

„Националният съвет не подкрепи опита за дестабилизация на партийното ръководство”. Това обяви пред медиите след заседание на Националния съвет на БСП лидерът на партията Михаил Миков исканията за оставки на членовете на Изпълнителното бюро.

По думите му с този опит се е целяло да се създаде подходяща среда за онези, които днес се чувстват нестабилни. „Забележете, че много активно тези въпроси се поставяха от  София и Пловдив – председателите, които имат най-лошите резултати в партията. Те всичките се нахвърлиха на Изпълнителното бюро”, допълни лидерът на БСП.

Михаил Миков подчерта, че на него доверието е дадено от Конгреса и изказа благодарности на другарите от ИБ, с които продължава напред, така и на тези, които са решили, че на този етап се оттеглят.

„Честно е, когато си подаваш оставката, да кажеш, че няма пак да се кандидатираш, защото тези театралности – сега си подавам оставката, а утре пак ще си организирам избора, вече омръзнаха на хората и са част от загубата на доверие”, заяви председателят на социалистите. Според него голяма част от критиките за изборната загуба са били казани в доклада.

„Разбира се имаше и основателни критики, но имаше и такива, които излъчваха едно желание в този момент да бъде ударено бюрото, за да може да се включат отново в играта”, каза още той.

Миков обяви, че Националният съвет ще готви конгрес така, както става обикновено – със съответните комисии, а оперативният орган на партията остава в този си вид засега. „Когато реша, ще предложа още промени в Изпълнителното бюро, нови членове. Това съм го обяснявал няколко пъти, включително и на тези, които днес най-гръмогласно викаха за колективна оставка”, допълни Миков.

В заключение той съобщи имената на подали оставка от Бюрото - Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK