Владимир Москов получи доверието на БСП за шести кметски мандат

Снимки: Infomreja.bg

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов тази вечер на събрание на БСП бе номиниран единодушно от препълнената с делегати зала за шести мандат.

На партийния форум бяха номинирани четирима кандидатури - тази на Владимир Москов, на председателя на Общинския съвет на БСП и заместник-кмет на Гоце Делчев Валери Сарандев, на председателя на младежката организация Богдан Боцев и на общинския съветник Димитър Балгаджиев.

Трите номинации - на Сарандев, Боцев и Балтаджиев, отпаднаха след последвалите отводи, които те си направиха, и залата с пълно мнозинство гласува за настоящия градоначалник Владимир Москов. 

Номинирани бяха и двама кандидати от БСП за кметове на селата Баничан – Иван Каръков, и Борово – Иван Караилиев.

Единодушно бе взето и решение БСП да подкрепи независимата кандидатура за кмет на Мусомища в лицето на Тодор Либяховски.

Листата с кандидати за общински съветници от БСП ще съдържа 29 имена с водач Владимир Москов, заяви на нарочната пресконференция след събранието партийният лидер Валери Сарандев. Той допълни, че тази вечер е гласувана само рамката и водачът, а самата листа ще бъде подредена до 21 август.

Гости на гоцеделчевските социалисти бяха областният лидер на БСП Юлиян Гошев, Дария Василева - координатор за Благоевградска област, и председателите на общинските ръководства в общините Хаджидимово и Сатовча, съответно Румен Боянин и Милко Сиркьов.

"Това е голямо доверие, което ми гласуваха за шести пореден път моите съпартийци. Ще се радвам, ако получа подкрепа и от жителите на Гоце Делчев и общината, както и от други партии в лявото пространство", сподели Москов след избора.

Пред делегатите Юлиян Гошев заяви, че Владимир Москов е знакова фигура в политиката на БСП не само в община Гоце Делчев, но и на национално ниво. 

"Неговият опит и постигнатите забележителни успехи, благодарение на балансираната политика, която води вече пет мандата, трябва да бъдат наложени като успешен модел във всички структури на БСП в страната", подчерта той. 

"Водим преговори за подкрепа на нашия кандидат и с други партии от лявото пространство. Целта ни е да спечелим повече места в Общинския съвет. Досега имахме 6 общински съветници", бе отговорът на общинския председател Валери Сарандев на въпрос с кой ще си партнира БСП за местните избори тази есен.

Той допълни, че от централата на БСП им е даден пълен картбланш общинските ръководства на местно ниво сами да определят партньорите си.

„Нова политика? Да, по време на предизборната кампания ще представим подробно нашите цели и намерения, но държа да кажа, че се учим и от минали грешки. Ще решаваме проблеми и ще продължим да правим всичко, което е полезно за града, общината и нейните жители", заяви Владимир Москов на зададените му журналистически въпроси на пресконференцията.

 

Снимки: Infomreja.bg
Снимки: Infomreja.bg
Снимки: Infomreja.bg
Снимки: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

А.М15:40 - 18.10.2015
Само като му видя листата на тоя зализан мустак какви отрепки и олигофрени са ми става ясно,че града е пумийна яма и всички са овци вързани за Моската! Без него много хора няма да са богаташчета. Лижете тва пенсионерски комунистическо гъзище мама ви да ...
аз23:53 - 21.08.2015
БСП, ГЕРБ, СДС, ДПС, АТАКА, РБ и т.н. всички политически партии са част от системата. системата за разграбването на БЪЛГАРИЯ. Всичко е задкулисие. Всичко е уговорки. Вие си мислите, че можете да избирате? изборите са за да дават усещането на хората, че са свободни и могат да избират. А то просто е един мираж, много добре режисиран, заблуда в която живеем толкова години. Целият преход си беше една метаморфоза на старият политически елит в олигархичен. Толкова заблудени хора и промити мозаци. Елита който сътвори прехода са все от бившият елит от ДС и БКП. бедните ще стават все по-бедни, а богатите по-богти. Пък вие си вярвайте.
аз23:24 - 21.08.2015
Ясно!!! значи уговорката с ДПС си остава. Аз като един анархо-комунизт и политически дисидент мога да кажа, че който и да спечели статуквото си остава. Дори и такива мошеници като Костов и прочие, които са били уж за смяна на статуквото, си бяха част от статуквото. елитът ще си остане елит, гладните ще си останат глодни.
Боянин07:42 - 19.08.2015
Честито, г - н Москов, ти имаш капацитет, но не смяташ ли, че с измислени лидери като Пияницата Боянин, и с личното му присъствие, за такава важна за нас номинация същия допринася само негативизъм и размисли в друга посока. Този наркоман и пияндурник се провали тотално - ограби много хора в Жостово, влиза в различни кламбури само оправната му жена да е директор на училище. Това ли е образа на съвременен водач на социалисти, нееее вече не го искаме този мухльо и женчо.

FACEBOOK