Емил Костадинов: Готви се колосална манипулация на вота

Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg, архив

За оставки на всички полицейски директори и областни управители настоява областният лидер и водач на листата на БСП в Пиринско Емил Костадинов.

"Имаме информация, че с помощта на губернаторите и шефовете на полицейските дирекции се подготвя колосална манипулация за подмяна на изборните резултати. В момента се извършват калиграфски упражнения върху избирателните списъци, които ще бъдат използвани, за да се подменят подписите на избиратели, трайно отсъстващи от страната”, предупреди Костадинов.

Според него по този начин на 12 май ще бъдат подменени подписите на тези хора и някой ще използва отсъствието им от родните места, за да гласува вместо тях. Ще бъдат използвани лица от кримиконтингента, които да фалшифицират подписите и да пуснат правилната бюлетина.

До социалистите е достигнала информация, че се упражнява натиск върху работещите в службите ГРАО, за да се тестват механизмите за подмяна на вота на предстоящите избори.

„Тези подготвяни схеми пряко се ръководят от полицейските началници в цялата страна. Не изключвам възможността в тях участие да имат и областните управители, затова настояваме за оставките им”, подчерта Емил Костадинов.

Според него подобна измама се подготвя за първи път, но той не изключва да бъдат приложени и стари изпитани практики за подмяна на вота като купуване на цели секционни комисии. „ГЕРБ е орда, способна на всичко”, предупреди областният лидер на БСП.

Той допълни, че в ромските райони вече се пазаруват избирателите, като в момента тарифата е 100 лева за глас. „Въпреки всичко, много се надявам хората да не се поддадат и да не позволят някой да ги напазарува. Вярвам, че благоевградчани няма да допуснат това да се случи”, допълни той.

Емил Костадинов настоя за оставката на директора на ОД МВР в Благоевград Георги Костов заради инцидента отпреди дни, когато 39-годишен мъж се обеси в предварителния арест.

„Някой трябва да поеме отговорност за това безобразие и това трябва да бъде именно полицейският директор, защото той е отговорен за вътрешния ред в дирекцията”, настоя областният лидер на БСП.

Той припомни и случая от Гоце Делчев, при който арестант се оплака, че е пребит от униформен служител в районното управление.

 

КОМЕНТАРИ

BOJIK00:40 - 14.04.2013
cherveni khmeri,s tozi vodach gubite totalno oblasnata nadprevara,DA vi e CHESTITA ZAGUBATA.
Стоян23:18 - 11.04.2013
Май май социоложката Мира Радева ще се окаже права тотална загуба за БСП. Още от сега подготвят почвата господата социалисти.
не социалист21:08 - 11.04.2013
Защо по време на управлението на Луканов има купони?Кой стабилизира държавата ? Помните ли? Защо по време на управлението на Виденов 1$ = 3000 лева ?Кой стабилизира държавата ? Помните ли? Защо след управлението социалистите /комунистите/ идва лошо ? Защо пенсионерите сега получават пенсия от работещите ? Защото техните вноски са похарчени от бащата на Станишев и БКП до 1989 година . Кога ще ги върнат ! Всеки народ заслужава комунистите си.
до хахо18:33 - 11.04.2013
ho ho ho ho ho от ХоХо

FACEBOOK