Емил Костадинов: Готви се колосална манипулация на вота

Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg, архив

За оставки на всички полицейски директори и областни управители настоява областният лидер и водач на листата на БСП в Пиринско Емил Костадинов.

"Имаме информация, че с помощта на губернаторите и шефовете на полицейските дирекции се подготвя колосална манипулация за подмяна на изборните резултати. В момента се извършват калиграфски упражнения върху избирателните списъци, които ще бъдат използвани, за да се подменят подписите на избиратели, трайно отсъстващи от страната”, предупреди Костадинов.

Според него по този начин на 12 май ще бъдат подменени подписите на тези хора и някой ще използва отсъствието им от родните места, за да гласува вместо тях. Ще бъдат използвани лица от кримиконтингента, които да фалшифицират подписите и да пуснат правилната бюлетина.

До социалистите е достигнала информация, че се упражнява натиск върху работещите в службите ГРАО, за да се тестват механизмите за подмяна на вота на предстоящите избори.

„Тези подготвяни схеми пряко се ръководят от полицейските началници в цялата страна. Не изключвам възможността в тях участие да имат и областните управители, затова настояваме за оставките им”, подчерта Емил Костадинов.

Според него подобна измама се подготвя за първи път, но той не изключва да бъдат приложени и стари изпитани практики за подмяна на вота като купуване на цели секционни комисии. „ГЕРБ е орда, способна на всичко”, предупреди областният лидер на БСП.

Той допълни, че в ромските райони вече се пазаруват избирателите, като в момента тарифата е 100 лева за глас. „Въпреки всичко, много се надявам хората да не се поддадат и да не позволят някой да ги напазарува. Вярвам, че благоевградчани няма да допуснат това да се случи”, допълни той.

Емил Костадинов настоя за оставката на директора на ОД МВР в Благоевград Георги Костов заради инцидента отпреди дни, когато 39-годишен мъж се обеси в предварителния арест.

„Някой трябва да поеме отговорност за това безобразие и това трябва да бъде именно полицейският директор, защото той е отговорен за вътрешния ред в дирекцията”, настоя областният лидер на БСП.

Той припомни и случая от Гоце Делчев, при който арестант се оплака, че е пребит от униформен служител в районното управление.

 

КОМЕНТАРИ

BOJIK00:40 - 14.04.2013
cherveni khmeri,s tozi vodach gubite totalno oblasnata nadprevara,DA vi e CHESTITA ZAGUBATA.
Стоян23:18 - 11.04.2013
Май май социоложката Мира Радева ще се окаже права тотална загуба за БСП. Още от сега подготвят почвата господата социалисти.
не социалист21:08 - 11.04.2013
Защо по време на управлението на Луканов има купони?Кой стабилизира държавата ? Помните ли? Защо по време на управлението на Виденов 1$ = 3000 лева ?Кой стабилизира държавата ? Помните ли? Защо след управлението социалистите /комунистите/ идва лошо ? Защо пенсионерите сега получават пенсия от работещите ? Защото техните вноски са похарчени от бащата на Станишев и БКП до 1989 година . Кога ще ги върнат ! Всеки народ заслужава комунистите си.
до хахо18:33 - 11.04.2013
ho ho ho ho ho от ХоХо
ХАХО14:39 - 11.04.2013
ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ГНИДАТА, ЧЕ Я ОБИДИХ КАТО Я НАРЕКОХ е.костадинов.
ХАХО14:34 - 11.04.2013
ПОЛУЧИХМЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ МНОГО СИГУРЕН ИЗТОЧНИК, ЧЕ КОМУНЯГИТЕ ЩЕ СЕ НАААААКАТ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ. ИСКАМЕ ОСТАВКИТЕ НА ВСИЧКИ СНАБДИТЕЛИ И ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ЗАЩОТО ЗА ИЗБОРИТЕ СА НАМАЛИЛИ ПРОИЗВОДСТВОТО И ДОСТАВКИТЕ. СЪЩО ТАКА ИСКАМЕ ОСТАВКИТЕ НА ШЕФОВЕТЕ НА ВСИЧКИ ПАРФЮМЕРИЙНИ ФИРМИ ЗАЩОТО И ТЕ СА НАМАЛИЛИ ПРОИЗВОДСТВОТО А НА 12.05.2013 ЩЕ ДА СЕ РАЗНЕСЕ ТАКАВА ВОНЯ, ЧЕ ПОРОВЕТЕ ВЕЧЕ НАПУСКАТ ГОРИТЕ А ТОЗИ ОТ ЗООПАРКА ПРАВИ ТРЕТИ ОПИТ ДА ПРЕГРИЗЕ РЕШЕТКИТЕ. гНИДАТА Е.КОСТАДИНОВ Е НАПРАВИЛ АБСОЛЮТНО ПРОФЕСИОНАЛНА КФАЛИФИКАЦИЯ НА УПРАЖНЕНИЯТА ВЪРХУ СПЕСЪЦИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА НА КОМИСАРИ И ГУБЕРНАТОРИ ВСЕ ЕДНО ,ЧЕ Е ВРЯЛ И КИПЯЛ В ТАЯ ДАЛАВЕРА ДЪЛГИ ГОДИНИ И ДА НЕ ПРОПУСНЕМ ЛЮБИМИЯ МУ ЦИГАНСКИ КОНТИНГЕНТ КОЙТО ТЕ НАПАЗАРУВАХА НАЕДРО С МНОГО МАЙСТОРЛЪК ОТДАВНА.ЕДНО Е СИГУРНО, ЧЕ ДОРИ цру,ми6, И ДОРИ мосад НЯМА ДА МОГАТ ДА РАЗНИЩЯТ ТАЗИ сОЦ. КОНСПИРАЦИЯ ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ.ДА ПУКНЕТЕ ДАНО ИНАЧЕ БЪЛГАРИЯ Е МЪРТВА.АМИН АМИН АМИН ПОМОЗИ БОЖЕ!!!!!!!!!!
въпроси12:53 - 11.04.2013
Прокуратурата в Етрополе започва проверка на скандална схема за изборни манипулации от страна на студентското движение „Орлов мост“, зад което стояха Христо Стоичков и бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Повод е репортаж на Нова телевизия от 7 април, който показа заснет със скрита камера през март инструктаж под формата на семинар в хотел на Емил Димитров. На записа лекторът обяснява как обединението може да извади 30 000 застъпници, а всеки от тях да закара по 10 души да гласуват, като ги „черпи и пои“. Става ясно, че на прицел като гласоподаватели са студентите, ловците и бизнесът.??????????????????????????????????????????
Мунчо12:48 - 11.04.2013
И мунчо разбра ,че комунистите търсят виновен за загубата...ох баня ох кеф
Код за сигурност, въведете кода 2xa