Емил Костадинов: Гарантирам нов мениджмънт за културата, който да възстанови художествената мощ на Благоевград

Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg

В откровен разговор с кандидат-кмета на Левицата Емил Костадинов културните дейци на Благоевград споделиха острите проблеми и нерешени задачи в развитието на културните институции в града.Те изтъкнаха острата нужда от конкретни мерки, свързани с ниските заплати, лошата материална база, отсъствието  на фестивали и средства за участие в конкурси на талантливи деца, липсата на професионален екип в общинската администрация за обсъждане на проблемите и решаването им, както и конфронтацията сред културните институции.

Благоевград - фестивален град и член на асоциацията на фестивалите, тази идея получи широка обществена подкрепа сред културната общност на града. Културните дейци споделиха с кандидат-кмета Емил Костадинов своето огорчение от липсата на  фестивал на камерната опера, както и отсъствието на цялостен обществен проект на културата.

"Локомотивите на Благоевград са  университетите, изкуството и културата. Ще напрвим всичко възможно да запазим националото и културно наследсво, защото Благоевгард има потенциал", заяви Емил Костадинов. „Не трябва да съм гениален, за да зная какво трябва да се направи. Културата и православието са това, което ни е пренесло през вековете. Разчитам, че хората имат сетива. Не е важно кой какви политически ценности изповядва, аз съм социалист, но това по никакъв начин не ми налага да съм високомерен”, категоричен бе той.

"В Благоевгард ще има и друг солиден университет.  Аз поемам ангажимет това да стане", смело заяви пред културните дейци на Благоевград кандидатът за кмет на Благоевград и допълни, че може с възможностите си и вътрешното си убеждение да гарантира нов мениджмънт на културата, който да възстанови художествената мощ на Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK