Емил Димитров: Доказахме, че сме сред най-добрите клубове в страната

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

20-годишен юбилей ще чества кюстендилският карате клуб „Шурикен”. Треньори, състезатели, бивши възпитаници и почитатели на този спорт ще се съберат в петък от 18.00 ч. в залата на читалище „Братство”.

През годините стотици деца получиха първите си напътствия в карате спорта от треньора Емил Димитров. Накои от тях израснаха до националните отбори, други станаха треньори... Състезатели от клуба са медалисти от световни и европейски купи, балкански и републикански първенства, и международни турнири по карате.

„Доста време мина. Трудихме се усилено през всичките години, и аз, и състезателите. Наистина неусетно изминаха тези 20 години”, споделя старши треньорът на клуб „Шурикен” Емил Димитров. „Клубът е създаден на на 10 юни 1991 г. Трудно може да се определи бройката на състезателите, които са преминали през този клуб. Наложихме се и доказахме, че сме сред най-добрите клубове в страната. Наши спортисти са сред призьорите на републикански първенства, международни турнири и купи. Двата клуба по карате, които бяха открити в последните години, са от мои възпитаници. Те станаха треньори. Гордея се, че имам много добри състезатели, които вече предават опита си на по-малките. Казал съм на децата: „Който иска да успее, трябва да бъде трудолюбив и постоянен, да има уважението към съотборници, треньори, родители и учители”.

На тържеството ще представим демонстрации на техники от отделните дисциплини и майсторски „кати”. Всички състезатели от различните възрастови групи ще играят пред зрителите. Поканили сме и бивши възпитаници, които са допринесли за израстването на клуба – медалисти от балкански, европейски и световни първенства. Очаквам да дойде на тържеството и моят пръв учител в този спорт – Малин Малинов от клуб „Олимп” /София/.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK