Фирма „ЕЪР МАКС” ООД успешно изпълни проект по схема „Ново работно място 2015”

Снимки: "ЕЪР МАКС"

 

Фирма „ЕЪР МАКС" ООД сключи договор на 11.08.2016г. и успешно изпълни проект по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-1.003 „Ново работно място 2015” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Общата стойност на проекта е 131 119.84, от които 111 451.86 от Европейския социален фонд и 19 667.98 Национално финансиране.

Проект „Създаване на нови работни места и осигуряване на устойчива заетост на безработни лица в"Еър Макс" ООД“ имаше за цел: „Да се осигури устойчива заетост и условия за ефективна трудова дейност в фирма „Еър Макс” ООД".

 Специфични цели на проекта бяха:

1. Да се повиши производствения капацитет на „Еър Макс” ООД, чрез създаване на условия за наемане на работа и устойчива заетост на 13 безработни лица и/или младежи в предприятието.

2. Да се подобри производителността на труда, чрез професионална квалификация и обучение на част от ново наетия персонал.

Дейностите, които успешно завършиха по настоящия проект и допринесоха за изпълнение на поставените цели са следните:

Дейност 1: Организация и управление на дейностите по проекта;

Дейност 2: Осигуряване на публичност и прозрачност на проекта;

Дейност 3: Осигуряване на оборудване и стопански инвентар за новите работни места;

Дейност 4: Провеждане на подбор на 13 безработни лица и/или младежи до 29 години за осигуряване на заетост в „Еър Макс” ООД;

Дейност 5: Осигуряване на заетост в "Еър Макс" ООД на подбраните безработни лица, която също ще продължи до края на проекта.

Дейност 6: Провеждане на обучение за повишаване на професионалната си квалификация по „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна техника” на заемащите длъжността „Монтажник, хладилни и климатични инсталации”.

За информиране на обществеността и всички заинтересовани страни се проведе Финална презентация за отчитане на изпълнените дейности по проекта и постигнатите резултати.

Чрез тези дейности вече се постигнаха следните резултати: На 13 безработни лица и/или младежи до 29 години беше осигурена заетост за минимум 12 месеца, както и оборудвани работни места за ефективно изпълнение на трудова дейност на следните длъжностите: Монтажник, хладилни и климатични инсталации, на която бяха назначени 11 нови работници и 2-ма Електротехника. Новоназначените 11 на длъжността Монтажник, хладилни и климатични инсталации преминаха обучение за повишаване на квалификация по част от професия, специалност „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна техника”, като успешно положилите изпит получиха Удостоверение за професионално обучение за част от професия.

Целева група в проект бяха безработни/ неактивни лица и/или младежи до 29 години от град Благоевград и региона.

www.eufunds.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK