Румен Радев: В цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството

Снимка: БГНЕС

Днес на брифинг президентът Румен Радев каза, че "премиерът пред камерите подава ръка и има моята ръка, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават да безчинстват".

Преди заминаването си за Полша Радев отбеляза, че трябва да е ясно едно - не може да има разбирателство в името на корупционния комфорт на управляващите, които и да са те.

"Оставките на депутати, на кметове, на общински съветници, са авариен изход, който доскоро потушаваше проблемите, но този изход вече не работи", категоричен е президентът.

„Трябва дълбоко, сериозно разследване и то от независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и на моделите“, подчерта още Радев.

Според държавния глава „в цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, по-скоро се използва като трибунал срещу президента, това е недопустимо”. 

По-рано днес премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че до този момент с президента Румен Радев имат прекрасен диалог. В последните дни държавният глава и ГЕРБ си размениха остри реплики, като Радев призова „премиерът да озапти беквокалите си в парламента”.

„Президентът  може да ме държи отговорен, ако мой министър или аз сме говорили по начин, който уронва неговия престиж и неговата институция. Парламентът има свой живот и всеки ден там е битка всеки глас е важен”, мотивира се министър-председателят.

.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK