Сандански - избран за „Европейски град на спорта 2021“ Sandanski - European city of sport 2021

Снимка: Община Сандански

Преди месец кметът Атанас Стоянов представи кандидатурата пред оценителната комисия на „АCES EUROPЕ“

Със своята активност и добра спортна инфраструктура, Сандански спечели престижната титла „Европейски град на спорта 2021“. Подкрепата на спортните клубове, разнообразният спортен календар и амбициозните бъдещи планове впечатлиха оценителната комисия от Асоциацията „ACES EUROPE“, които дадоха висока оценка по всички категории за кандидатурата на Сандански.

Само преди месец кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, представи кандидатурата на онлайн заседание пред оценителната комисия на „АCES EUROPЕ“, в състав генералният секретар на „ACES EUROPE“  - Хуго Алонсо (Исп), вицепрезидентът Джон Суонсън (Шот) и членовете на Управителния съвет Берислав Чижмек (Хър) и Паскуал Алфиери (Ит), плюс представителите в България - Анатоли Илиев и Дамян Диков.

Представена бе и богатата спортна история на града ни, изявените спортисти и техните значими постижения в различните спортове. А уникалният ни климат и природа, разгръщайки потенциала за целогодишно практикуване на почти всички видове спорт, допринесоха за високото отличие на слънчевия ни град.

„ACES EUROPE“ всяка година от 2001 г. насам определя Европейска столица и Европейски град на спорта във всички страни на Европейския съюз. Самото връчване на титлата по традиция се извършва в тържествена обстановка в залата на Европейски парламент в Брюксел в края на ноември, всяка година. Поради сложната здравна обстановка тази година церемонията е насрочена за януари 2021 г.

За Сандански е изключителна чест, че за първи път печели титлата Европейски град на спорта. Титла и признание, които ще донесат много ангажименти, но и изключителни възможности за развитието на спорта в нашата община.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK