Елена Темелкова с изложба в Дупница

снимки: ЕНИ филм

Художничката Елена Темелкова ще подреди самостоятелна изложба в галерия "Околийската къща" в Дупница.

Пред почитателите на изкуството в града тя ще покаже свои произведения в различни техники. В уютната галерия ще бъдат подредени уникални тъкани пана, изящни рисувани шалове от коприна и стъклопис.

Така авторката ще покаже различните материали, с които работи и ефектите, които създава всеки от тях. Експозицията ще се открие на 3 юли от 17, 30 ч. Преди малко повече от месец Елена Темелкова показа своите работи в галерия "Кракра" в Перник. Сега предстои да ги сподели и с публиката в Дупница.

Елена Темелкова е завършила НХА в София в класа на проф. Марин Върбанов, специалност „Текстил и мода“. Член е на СБХ. Работи в областта на монументалната текстилна пластика, живопис върху коприна, интериорен текстил, уникални рисувани облекла и аксесоари.

Автор е на 16 самостоятелни изложби и 4 авторски ревюта с рисувани уникални облекла. Участвала е в много сборни изложби в Перник, София и Варна. Организатор е на Международния живописен пленер „Рударци“ и е участвала в много международни пленери. Нейни картини са притежание на галерии и частни сбирки в страната и чужбина- Германия, Франция, Сърбия, Кипър и др.

Това е втората изложба на пернишки художници, която се открива в Околийската къща в Дупница през последния месец. Преди Елена Темелкова свои платна там показа Валентин Топалов.

 

снимки: ЕНИ филм
снимки: ЕНИ филм

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK