Елена Йончева в Кюстендил: За 12 години в ЕС 40% от българите са на ръба на бедността

4-годишният Сашко изненада Елена Йончева с огромен букет от червени рози и с пожелание "победа“, снимка: Infomreja.bg

Искам да ви уверя, че ще направим всички заедно възможното, за да свалим тази престъпна власт, която вече 10 години управлява България. Тази криминална власт, която изхвърля България от Европа. Вместо да използват всички тези огромни финансови средства, които пристигнаха в България, ние станахме още по-бедни, още по-болни и по-слабо образовани. Ние не заслужаваме такава съдба.

Това обяви по време на среща с кюстендилци водачът на листата на „БСП за България“ за предстоящите евроизбори, Елена Йончева.

Заедно с нея бяха народният представител Иван Ибришимов, кандидатът за евродепутат Димитър Данчев и зам.-председателят на предизборния щаб на БСП, Кристиан Вигенин.

Пред препълнената зала в Читалище „Братство“, Йончева попита как е възможно за 12 години в Европейския съюз днес 40 % от българите да са ръба на бедността и социалното изключване.  

„Как е възможно след всички тези еврофондове, които получаваме, 1,5 млн. българи да живеят под линията на бедността. Това е така, защото ние търпим това престъпно правителство, защото ние търпим тази шайка, както те самите се наричат. Те превръщат българските общини във феодални владения, където всички обществени поръчки се управляват и печелят от един ограничен брой фирми. Всеки спечелен проект е в името на далаверата, а не да се направи добро в името на българите“, посочи още Елена Йончева.

Тя даде пример с Кюстендил, където бяха спечелени 10 млн. лв. за изграждането на Балнеологичен център. Йончева беше категорична, че тези средства не са използвани по предназначение.

„Не е направен продукт или бизнес, който да позволи в Кюстендил да идват туристи, за да може вашите деца да не заминават от България, да имат добри заплати, добро бъдеще. В България всеки втори младеж между 20-35 години напуска страната. Тук всяко десето село е без жители и това е официалната статистика. Ние можем да спрем всичко това не само, защото имаме воля, защото имаме и програма. Тези средства, които идват от Европа, са за всички нас, те могат да съживят и селското стопанство“, обяви Йончева.

От своя страна кандидатът за евродепутат Димитър Данчев посочи, че БСП отива на битка на предстоящите избори с една много ясна кауза, а именно  – „Справедливост сега!”.

„Последните събития, последните скандали, с които властта ни даде възможност да се занимаваме през последните един-два месеца ни доказват, че тази битка наистина е справедлива и БСП е единствената партия, която е алтернатива на това управление и може да води и да спечели тази битка”, каза пред кюстендилци Димитър Данчев.

По думите му БСП ще победи на Евроизборите, а след което ще спечели и още по-важните местни избори.

„Този път БСП залага в своята листа на млади, на неопетнени, на образовани хора. Хора, които са подготвени и специалисти в своята област. Хора, които показват, че носят промяната и са готови да покажат, че в страната може да има и друг модел на управление“, посочи още Данчев.

По-рано днес водачът на листата на „БСП за България“, Елена Йончева посети Художествената галерия „Владимир Димитров - Майстора“, където  депутатът д-р Иван Ибришимов й подари картина – репродукция на Майстора, а след което проведе среща с културните дейци от региона.

Специална изненада на Йончева поднесе и 4-годишният Сашко, който я посрещна с огромен букет с рози и й пожела „победа“.

Елена Йончева получи цветя и от председателя на БСП-Кюстендил, Росен Димитров, както и множество поздравления, и пожелания за успех от всички присъстващи на срещата.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
С букет червени рози посрещна Елена Йончева и лидерът на БСП в Кюстендил - Росен Раденков, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

NEVROKOP07:50 - 08.05.2019
тази Червена Бандитка срам няма ли???
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK