Елена Йончева проведе среща-дискусия в Гоце Делчев, говори за националната сигурност

Снимки: БСП - Гоце Делчев

Изключително интересна бе срещата, организирана от Общинския съвет на БСП - Гоце Делчев, вчера, с известната журналистка и народен представител Елена Йончева.

Много хора взеха участие в срещата-дискусия, с желанието да видят и чуят Йончева и да й зададат своите въпроси.

На срещата присъства и народният представител Богдан Боцев.

Събитието бе открито от общинския и областен председател на БСП - Валери Сарандев, който посрещна Елена Йончева с цветя.

"Темата за нашата дискусия днес: „Националната сигурност в Република България – проблеми и перспективи“, никак не е случайна. Всички вие сте наясно колко голям проблем е националната ни сигурност и как тази тема се неглижира по една или друга причина от управляващите. Неслучайно точно такава бе темата и на втория вот на недоверие към кабинета", подчерта Валери Сарандев.

Присъстващите на срещата изгледаха документалния филм “Границата”, в който Йончева разкрива много интересни и прикривани факти, свързани с изграждането на оградата по българо-турската граница, чиято основна цел е да спре нахлуването на бежанци в страната ни. Филмът бе изгледан с огромен интерес от хората в залата, още повече, че той поставя сериозни въпроси, на които никой до момента не е отговорил.

Един от тях е: Защо съоръжение със същата цел по турско-гръцката граница, което е много по-ефективно, струва по 250 евро на метър, а родното по 500 евро на метър. Елена Йончева подчерта, че до ден днешен никой не е оспорил фактите, изнесени във филма от висш граничен служител. Тези факти разкриват, че се дават подкупи на граничните полицаи, а каналджийството е покровителствано от най-високо ниво.

За всички тези факти, изнесени във филма е сезирана ДАНС и прокуратурата, като все още се очаква дали и какво ще последва. За огромно съжаление, ситуацията на българо-турската граница днес не се е променила особено, призна Йончева.

Промяна обаче има в това, че оградата попадна в списъка с обект, свързани с националната ни сигурност. Това никак не е случайно, а е направено с цел да не може да се търси и намира информация по тази тема.

С голямо внимание народният представител Елена Йончева отговори на многото въпроси, които й поставиха присъстващите на срещата.

 

КОМЕНТАРИ

Надървен23:26 - 17.07.2018
Пийте яжте курви Евгени Хавалъов черпи.
възмутен15:09 - 17.07.2018
Айде в гоцето докараха Ленчето с анти правителствената и пропаганда , всички червенушки с предварително написаните въпросчета в джоба
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK