Елена Йончева: Нинова има договорки с Борисов за изборите

Снимка: Infomreja.bg, архив

Йончева е изключително изненадана от липсата на подкрепа за президента

Евродепутатът от БСП Елена Йончева е изключително изненадана от липсата на подкрепа за президента Румен Радев за втори мандат. Това е жесток удар срещу самата БСП и това ще отслаби не само левицата, но и резултатите от парламентарните избори, заяви тя в сутрешния блок на БиТиВи от Европейския парламент в Брюксел.

"Господин президентът не само е най-одобряваният лидер, не е само човекът, който не предаде своите каузи и позиции, но той е най-последователната опозиция. Когато лидер на БСП не изрази своята подкрепа за най-последователната опозиция срещу статуквото и това авторитарно управление, значи има нещо изключително смущаващо".

"Изводът, който си правим всички ние е, че има договорка с господин Борисов, защото президентът представлява директна заплаха срещу това управление и този авторитарен режим", акцентира Йончева.

Според нея "има договорка за парламентарните избори и Корнелия Нинова има договорки с господин Борисов".

Йончева е на мнение, че неподкрепата за президента Румен Радев е в резултат на такава договорка за бъдещо управление под някаква форма - тя може да бъде правителство на спасението.

"Господин Радев представлява най-голямата опасност за това авторитарно управление за господин Борисов. Едно служебно правителство ще направи ревизия за всички корупционни сделки", изтъкна Йончева и даде за пример строителството на пътищата.

По думите й БСП трябвало да напусне парламента по време на масовите протести.

Йончева не е чула Нинова да взима отношения по скандалите "Барселонагейт", за шкафчетата с милионите на Борисов и за аудиозаписите на премиера.

Във връзка с листите на БСП за парламентарните избори, Йончева посочи, че листите на социалистите е на хора с ясна позиция, но какъв е критерият за тях, евродепутатката не знае.

Дали са добри, или лоши ще разберем на парламентарните избори, но е изненада, че проф. Иво Христов и Тома Томов не са в листите. Аз се надявам в основния критерий на листите да бъде ясната професионална и гражданска позиция, каза Йончева.

Най-показателното как се редят листите и дали са добри, или не, ще разберем на резултата на парламентарните избори, подчерта Йончева, която е в добри отношения с всички нейни колеги, но това не означава, че не може да бъде критична.

По отношение на съдебната битка на Делян Добрев, който осъди Елена Йончева на първа инстанция, Йончева отбеляза, че няма никаква сага и нейната битка не е срещу Делян Добрев. Нейната битка е срещу феодализирането на българските общини.

Заради ситуацията с COVID-19 всички хора в Брюксел трябва да носят маски.

Заведенията не работят, но магазините и парковете са отворени, за да се води приемлив социален живот в Брюксел. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK