Екстрадират незабавно 61-годишен македонец, издирван в Сърбия

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът влиза в затвора за престъпления против собствеността и данъчната система

Решение за незабавна екстрадиция на гражданина на Република Северна Македония Милан Ст. /на 61 години/, постанови тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова.

То е по молба за екстрадиция от 13.08.2019 г. на  Министерство на правосъдието на Р Сърбия, издадена на основание Заповед за арест на лицето от 15.09.2016 г. на първи Основен съд в Белград, за изтърпяване на наказание - ”лишаване от свобода” от 2 години и 100 дни, наложено му с присъда на Основния съд в Кралево, Р Сърбия.

Македонският гражданин е осъден за престъпления против собствеността и данъчната система.

Милан Ст. бе задържан при влизане в Р България на ГКПП-Гюешево на 23.07.2019 г. от полицейски орган при РДГП – Кюстендил.

С определение на Окръжен съд - Кюстендил от 25.07.2019 г., той бе задържан за 40 дни.

С влязло в сила на 3.09.2019 г. определение на Кюстендилски окръжен съд, постановено на 29.08.2019 г., по отношение на Милан Ст. е определена мярка за неотклонение ”задържане под стража” до изпълнение на процедурата по екстрадиция, която той изтърпява с режим на обвиняем в затвора в гр. Бобов дол.

От името на Окръжна прокуратура- Кюстендил, прокурор Валери Пенков, заяви в зала, че поддържа искането за екстрадиция и моли за уважаването му, като не възразява съдът да постанови исканата незабавна екстрадиция.

Съдът взе мярка за неотклонение ”задържане под стража” до фактическото предаване на задържаното лице Милан Ст. на властите на Р Сърбия, която да се изтърпи в Затвора в гр. Бобов дол с режим на задържан.       

Решението е окончателно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK