Обвиниха шофьора на преобърналия се автобус край Своге

Снимка: МВР

Окръжната прокуратура в София привлече Григор Григоров като обвиняем в извършване на престъпление по чл. 343 ал. 4 от Наказателния кодекс.

Той е обвинен в това, че на 25.08.2018 г. в Своге, на път 2 -16, при управление на автобус МАН, с посока на движение Своге – София, е нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 21 ал. 2 от Закона за движение по пътищата.

При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26“ и по непредпразливост е причинил телесна повреда на повече от едно лице и смъртта на повече от едно лице – 17 лица и случаят е особено тежък.

Повдигането и предявяването на обвинението е извършено вчера, 26.08.2018 г., късно следобед. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, за осигуряване на явяването му пред съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение.

Към настоящият момент задържането се изпълнява в условията на болнично заведение, където Григоров е на лечение.

С постановление на главния прокурор разследването по делото е възложено на Националната следствена служба, където то се осъществява от екип от следователи.

В рамките на днешния ден предстоят допълнителни огледи. В същото време, следователи осъществяват изземване на относими към разследването документи от МРРБ, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Автомобилна администрация“ и търговското дружество – изпълнител на ремонта на пътния участък.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK