Експлозия срина до основи хотел в Гърция

Снимка: Нова тв

Взривът избухнал в 1:30 часа сутринта

Силна експлозия срина хотел в северозападния гръцки град Костур, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, като пояснява, че няма постъпили данни за пострадали. Взривът, избухнал в 1:30 часа сутринта, е съборил триетажната сграда и разпръснал фрагменти от стъкло и метални предмети в радиус от най-малко 80 метра, става ясно от кадри от местопроизшествието, показани от държавната телевизия ERT, предава Агенция „Фокус”.

На място са били изпратени пожарникари от Костур, докато полицейските служители са отцепили района и са блокирали движението по главната магистрала, водеща към града. От регионалната дирекция на пожарната служба на Западна Македония и полицията в Костур заявиха, че собственикът на хотела им е казал, че той е бил затворен през последната година и че в сградата не е имало никого към момента на инцидента.

Пожарната служба и местната полиция не предоставиха никакви данни за причината за взрива, но заявиха, че разследват инцидента. 3-звездният хотел се намира на 4-ти км от националната магистрала КостурАтина-Солун, до Костурското езеро. Построен е в началото на 70-те години и е напълно реновиран през 2010 г., като предлага 75 стаи и пет апартамента, според уебсайта му. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK