Експерти от МРРБ инспектираха проекта за болницата в Разлог

снимки: Община Разлог

В Община Разлог е извършена проверка на място от експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по проект “Подкрепа за повишаване на диагностично-лечебния капацитет и подобряване възможностите за долекуване и продължително лечение в "МБАЛ - Разлог" ЕООД”.

„Проверката е следствие от наше писмено искане за междинно възстановяване на средства по „Оперативна програма регионално развитие 2007-2013г.” На място е проверена цялата документация по проекта, проверени са извършените строително-ремонтни дейности и доставеното медицинско оборудване и апаратура. От извършената проверката Община Разлог ще получи официален доклад. На място не са констатирани пропуски, напротив направени са констатации, че проектът се изпълнява съобразно подписания договор и предвидените срокове, което е основание да очакваме възстановяване на средства”, коментира Иван Гюров, зам.-кмет по икономически и правни въпроси в Община Разлог.

По проекта „Подкрепа за повишаване на диагностично-лечебния капацитет и подобряване възможностите за долекуване и продължително лечение в "МБАЛ - Разлог" ЕООД” е подобрена, обновена и модернизира здравната инфраструктура в планинската община, посредством закупуване, доставка и пускане в експлоатация на високотехнологично оборудване за диагностика, лечение и долекуване.

След извършените ремонти дейности помещенията за инсталация на закупената апаратура и оборудване отговарят на изискванията на медицинските стандарти и действащата нормативна уредба.

Всички предвидени дейности по строителство и доставка на оборудването и апаратурата са приключили. До края на месец август предстои въвеждане в експлоатация на апаратурата и обектите на строителство. През месец септември ще бъде внесено искане за окончателно плащане по проекта, като бъдат отчетени финално всички извършените дейности.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK