Над 250 ученици участват в конкурса "Обичам природата и аз участвам"

снимка: infomreja.bg, архив

317 рисунки, разкази и произведения от рециклирани материали от над 250 деца и юноши постъпиха в РИОСВ – Благоевград за участие в националния конкурс "Обичам природата и аз участвам".

Зад големия интерес към конкурса тази година стоят творби, изпратени от 19 училища в 14 населени места на област Благоевград. Най-много сред представените творби отново са рисунките – 227 на брой. Получените разкази са 36, а произведенията от отпадъчни материали – 54. 

Експерти от РИОСВ – Благоевград извършиха първи подбор на конкурсните работи, като номинираха по 10 творби във всяка от трите категории за общонационално оценяване.

Пълния списък на всички постъпили и номинирани творби за конкурса, е наличен на интернет страницата на РИОСВ на адрес: http://www.riosvbl.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2361:new3&catid=77:act-novini&Itemid=50

Спечелилите първо място във всяка от трите категории ще бъдат наградени с айпад. Носителите на второ място във всяка от категориите, ще  получат айфон, а за спечелилите трето място във всяка от категориите наградата е дигитална камера.

Крайните резултати от конкурса се очаква да станат известни до средата на месец декември. 

При миналогодишното издание на конкурса на МОСВ и Фондация „Д. Бербатов“ в РИОСВ – Благоевград постъпиха над 230 творби от 170 участници в област Благоевград. Четирима от тях спечелиха награди и победиха в оспорвана надпревара с 500 свои връстници от цялата страна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK