Четвърта година община Сатовча се обслужва от РИОСВ – Смолян

снимки: infomreja.bg

Да отпадне нормативен акт, подписан още в първите месеци на правителството на ГЕРБ, чрез който община Сатовча, въпреки че е част от Благоевградска област, се обслужва от РИОСВ – Смолян, настоя кметът на Сатовча Арбен Мименов на проведената преди дни среща в Гоце Делчев с шефове и представители на регионални дирекции, организирана от Областната управа в Благоевград.

На форума Мименов изтъкна, че община Сатовча е причислена към РИОСВ – Смолян, а останалите услуги получава от областните дирекции в Пиринско.

"Това е проблем, с който се боря вече четири години и заради който общинската администрация и жителите на общината търпят неудобства и загуба на време и пари. Докато беше областен управител Костадин Хаджигаев, многократно поставях въпроса, но не успях да постигна разбиране. Сега тръгвам отново по същия път. Внесох поредното искане пред настоящото ръководство в лицето на Муса Палев и очаквам в скоро време проблемът да бъде разрешен", коментира пред ИНФОМРЕЖА Арбен Мименов. 

Той недоумява как е възможно община от една област да получава административни услуги в друга. „Всички институции, с които община Сатовча работи, са в Благоевград с изключение на екоинспекцията и вместо един служител да съчетае работата си с областните институции, ние пускаме нарочни и отделни командировки до Смолян“, недоволства кметът на Сатовча.

Според него трудностите са още по-големи за обикновените хора от общината, на които често се налага да изминават по няколко пъти разстоянието от Благоевград до Смолян, за да се снабдят с необходимите документи.

"Изпратил съм и писма и до съответните министерства с настояване въпросният нормативен акт, който ощетява жителите на община Сатовча, да бъде отменен и да бъдем причислени към РИОСВ - Благоевград", заяви още Мименов.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

77717:03 - 10.03.2014
Винаги има далавера.
Дани04:21 - 10.03.2014
Каква ли далавера е имало тогава.
БЕЛ18:50 - 09.03.2014
Много грамотна статия!!! Поздравления за редакторите!!!!!!!!
До кмета на общината18:36 - 09.03.2014
Господине,тогава къде ще се изхвърля боклука на жителите от община Сатовча,защото ние сме към РИОСВ Смолян ,за да ползваме сметището в Барутин?! Как ще се отрази тази промяна на цените за сметоизвозването. Най-малкото не вярвам,че тази смяна да бъдем към Смолян е станала без ваше знание.

FACEBOOK