Експерт за часовите промени: Човешкият живот е по-ценен от някакви стотинки

Снимка: БНТ

Става въпрос за пари. За едни 54 стотинки на човек, които ще спечелим по време на смяната на времето. Не бива да продаваме здраве за пари. Човешкият живот е по-ценен от някакви стотинки. Смяната на часовото време се отразява най-много на хората от транспорта, както и на производителността на труда. Това заяви финансовият експерт Мика Зайкова в сутрешния блок на БНТ.

"Губим производителност, но печелим от електроенергия. Ако попитате хората в туризма, те ще искат лятното часово време. По безвредно е зимното часово време. Ако се върнем назад в годините, зимното часово време е по-добро за нас. Целта е човек да живее добре, да работи с удоволствие и да бъде по-производителен", каза още Зайкова.

"Имаме нужда поне от месец за адаптация на организма. Един час назад и един час напред се отразява много на организма. Синдрома на сънливост е много важен. Тази сънливост е причина за честите ПТП-та", каза Председателят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов. "Има някакви плюсове, но те са само икономически. Най-добре ще е по светло да се шофира в пиковите часове. За мен балансираното часово време е лятното и плаващото работно време", завърши Иванов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK