Eксперт: При рецесия инвестирайте в имоти!

Това съветва д-р Майкъл Смит - старши икономически анализатор, който работи с български стартъп компании

Около коронавируса, санкциите и борбата за надмощие на икономическите пазари Европа и светът навлизат в нова рецесия. Характерно за тези периоди на икономическа криза е това, че инфлацията се увеличава и парите губят своята стойност, а лихвите в депозитите не покриват загубите.

Не е препоръчителна инвестицията и в акции, тъй като компаниите страдат, което понижава тяхната капитализация и стойността на акциите им пада.

“При рецесия най-сигурните инвестиции, които не само ще запазят парите ви, а и ще ви донесат дивиденти са тази в недвижими имоти”, съветва д-р Майкъл Смит - старши икономически анализатор, който работи с български стартъп компании.

“Цените на имотите в България са между 10 и 20 пъти по-ниски от тези в ЕС, а след приемане на еврото, което ще се случи до 2023, се очаква те да поскъпнат драстично не само заради смяната на валутата, но и защото това неизменно ще отвори пазара в България. Така след периода на рецесия, който се очаква да продължи 2 - 3 години, вие не само ще сте запазили парите си, но можете да регистрирате и сериозни приходи”, прогнозира д-р Смит.

 

КОМЕНТАРИ

Станчо17:38 - 28.03.2020
за бога братя инвестирайте в имоти и след това ще си ги ядете
Ивайло10:11 - 13.03.2020
Пълни глупости.
Reader10:02 - 13.03.2020
Доста безумна статия. Цените в Европа са 20 пъти по-високи??? Приемането на еврото ще отвори пазар??? Каква е таргет групата на статията - паникьосани малоумници с много пари, които да налеят в имотния пазар преди да се срине?
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK