Екскметът на Кочериново ще дели килия с гардовете на Галеви

снимка: Дарик - Кюстендил, архив

Бившия кмет на Кочериново Костадин Катин ще дели килия с гардовете на Братя Галеви в затворническото общежитие в село Самораново. Такова решение взе Кюстендилският окръжен съд, под председателството на съдия Пенка Братанова.

Магистратите решиха да наложат ефективно наказание за Катин 4 години зад решетките. Освен това подсъдимият няма да може да заема ръководна държавна и обществена длъжност за същия период от време.

Катин е признат за винове за това, че е превишил правата си и е иззел правомощията на директора на Държавно ловно стопанство "Рилски манастир", разрешавайки сеч на тополи. Вредите, настъпили от действията му, са за 23 109 лева.

Катин е признат за виновен и за това, че е подправял официални документи и е въздействал на трима свидетели да дават неверни показания.

"Няма кражба, няма корупция, няма далавера, не съм ощетил общината. Обвинен съм, че съм разрешил сеч на тополи", коментира Катин.

Защитникът му Вася Пешева беше категорична, че ще обжалва наложеното наказание. По нейни думи присъдата ще бъде намалена на половина.
 

КОМЕНТАРИ

ЗВЕЗДАТА00:18 - 08.11.2014
За тополи ще пращате човека в затвора, а не се огледате около вас какви милиони се крадат, но си затваряне очите! Прост народ български!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK