Неврокопският хотелиер Валентин Четрафилов с нова, крупна инвестиция край Марчево

Снимка: Дневник

С решение № 429 от 31.01. 2018 г., общинските съветници от ОбС-Гърмен, дадоха разрешение на известния неврокопски хотелиер Валентин Четрафилов да изработи подробен устройствен план за промяна на предназначение на поземлен имот № 050038 в местността Гюлек край село Марчево от нива в къща за гости, спортни обекти и паркинги.

Новата инвестиция на Четрафилов ще бъде изградена върху имот от близо 4 декара, съседен на известната в региона обърната къща на дъщеря му Мария. 

Инвестиционните намерения, представени от инвеститора пред Съвета, са за изграждане голям туристически комплекс с още две къщи за гости, няколко спортни обекта, сред които и голф игрище, атрактивни площадки за спорт и отдих, както паркинги.

Заданието за изработване на ПУП-а е съгласно чл. 1246,ал.1 от ЗУТ, с което по реда на чл.124, ал.5 бе възложено на Четрафилов изработването на проекта. 

Съветниците от Гърмен решиха още въпросният ПУП да бъде съгласуван със заинтересованите институции и териториални администрации, а при необходимост и със специализираните контролни органи и експлоатационни дружества.

Валентин Четрафилов е един от първите хотелиери в Гоце Делчев. Той е собственик на хотелски комплекс „Валентино“. През 2015 година построи първата си къща за гости във вид на замък край гърменското село Марчево. Той е собственик и на къща за гости в курортното село Делчево и на други туристически обекти в региона.   

Взетото решение от общинските съветници на първото им заседание за 2018 година предстои да бъде облечено в заповед, подписана от кмета на общината Минка Капитанова.   

Междувременно със заповед № 47 от 5. февруари, кметът на община Гърмен разреши на Гюлтен Юсни Ходжа от село Долно Дряново изработването на комплексен проект за строителство на кафене и дрогерия.

Със заповед № 51 също от 5. февруари кметът Минка Капитанова даде разрешение за изработването на комплексен проект за инвестиционната инициатива и на Стоян Иванов Аврамов от Гоце Делчев, който ще инвестира в строителство на къща за гости в кв. 48 по плана на общинския център Гърмен. 

Инвестициите и интереса на бизнеса в последните месеци бележат бум в община Гърмен. 

Със своя заповед № 53 от 05.02. тази година Капитанова е дала карт бланш и на още един инвестиционен проект заявен в администрацията й от Димитър Иванов Мачков от Гоце Делчев. Намерението на Димитър Мачков е също да инвестира в строителство на къща за гости в кв. 21 по плана на село Марчево.  

 

КОМЕНТАРИ

Уууууу09:30 - 09.02.2018
Kravooo,kurvooo iz4ezvay ot zivota na horata.Mrazime te ne razbra li.
инвестетор09:26 - 09.02.2018
Абе що не я скриете някъде тая грозотия.Вижте,че омириса и погрозня цялата ви община.Курва проста,с абланишки ебач. А колко инвеститора изнуди и рекетира знаете ли?
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK