Екомен учи децата в Банско как да пазят природата

снимки: Община Банско

На централния площад в Банско новият супер герой ЕкоМен показа на  мачуганите в неделната слънчева утрин как да се отнасят с отпадъците. Този празник е под мотото “Не изхвърляйте опасните отпадъци – те са вредни.”

Събитието е включено в календара на инициативата на община Банско - Април - месец на почистването и рециклирането.

Инициативата е ориентирана към най-малките представители на нашето общество, като по достъпен и атрактивен начин у тях се изгради разбирането, че вредните отпадъци трябва да се събират разделно, да се предават в специализирани пунктове и да се рециклират.

Празникът беше официално открит от Георги Икономов- кмет на община Банско. Градоначалникът се обърна към всички малчугани с призива, че бъдещето на планетата е в техни ръце и те трябва да бъдат пример за възрастните по отношение на чистотата. Събитието уважиха и Владимир Русинов - изпълнителен директор на „Норд Авторециклинг“ АД и „Норд Елрециклинг“ АД, Стефан Стефанов – директор на дирекция „Управление на отпадъци и опазване на почвите“ към Министерство на околната среда и водите.

Всички присъстващи имаха възможност да наблюдават различни практични демонстрации за правилното разделно събиране, съхранение и рециклиране на опасните отпадъци, както и вредите, които те могат да причинят на природата и хората, ако не се отнасяме отговорно към тях.

Всички участници в празника получиха обучителни комикси с участието на Екомен, много награди и знания.

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK