Екокомисията към ГЕРБ-Благоевград заведе възпитаници на детския дом на излет в планината

снимка: ГЕРБ - Благоевград

Членовете на комисията по екология, сформирана към ГЕРБ - Благоевград, организира истинско зимно приключение за 21 възпитаници на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Св. Николай Мирликийски" до местността „Картала” в курорта „Бодрост”.

Групата посети най-високото дърво на Балканския полуостров, което се намира в резервата "Парангалица" - 55 метров смърч. Там беше изнесена беседа от служители на Национален парк „Рила” относно територията на парка и защитените видове, след което групата се отправи към местността „Картала”. Любезните домакини от ски пистата почерпиха гостите си с топъл чай и подариха на децата безплатна разходка с лифта чак до горна станция, а на върха за тях имаше осигурен от екокомисията обяд.  

„С това мероприятие целяхме да доближим децата до природата и да разнообразим деня им. Ще продължим инициативата, защото имаме идея да ги заведем да покарат и ски”, информира Калин Зашев, един от членовете на комисията по екология към ГЕРБ.

Той поясни, че разходите за автобус, храна и образователните дейности са финансирани лично от екокомисията, включили са се и много граждани. Голям принос за реализирането на инициативата имат и собствениците на лифта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK