Еко приключения в Осоговската планина

снимки: Цена Желязкова, infomreja.bg

Приключенско еко селище край хижа "Иглика" в Осогово отваря врати официално от понеделник, 25-и юли.  Една седмица живот на зелено, изпълнена със спортни и туристически приключения предлагат треньори от кюстендилския  алпийския клуб "Руен" и други квалифицирани инструктори и учители.

Лятното горско селище „Иглика” е с петдневни смени за деца над 12-годишна възраст. Родителите могат да участват заедно с малчуганите през почивните дни или да придружат децата си за еднодневен престой в селцето, за да станат част от живота „на зелено”. 

„Ние знаем, че за бъдещето на всички нас и планетата ни е добре да научим не само децата, а и техните родители, че трябва лекичко, като на пръсти да стъпваме, когато сме в природата. Да я пазим, за да пази и тя нас”, казва Стамен Станимиров-Стамбата, един от основните организатори на „Иглика”, главен инструктор по спортно катерене, познат като един от най-успешните алпинисти на България и пилот на парапланер.

Идеята на организаторите е записалите се деца да се учат да зачитат природата и да се грижат за нея, а едновременно с това да изкарат няколко дни в игри и на чист въздух в планината. Това ще става, докато усвояват умения за ориентиране, пешеходен туризъм, спортно катерене на изкуствена катерачна стена, изграждане и поддържане на горски палатков лагер и се радват на други приключения, игри и предизвикателства.

Осигурени са палатки, походна кухня и душ, еко тоалетни.  Две от от основните правила са – без тютюнев дим и алкохол. Горското селище за приключения ще работи до края на месец август.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK