Допълнителни екипи на полицията ще подпомагат трафика по пътищата през предстоящите почивни дни

Снимка: МВР

Предвид очаквания интензивен трафик е изготвен план и е създадена организация за регулиране, подпомагане и контрол на движението по автомагистралите и главните пътища на територията, обслужвана от ОДМВР-София 

Днес, за времето от 16 до 20 часа, влиза в сила забраната за движение на товарни автомобили над 12 тона. Същата мярка е предвидена и за последния почивен ден - 4 март, за времето от 14 до 20 часа.

Поради продължаващи ремонти движението в тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ се осъществява двупосочно в едната тръба.

В тази връзка максимален брой полицейски екипи ще подпомагат движението и ще следят за недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението. Наред с това ще се извършва строг контрол над водачите на МПС, неспазващи ЗДвП и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, както и недопускане на движение на МПС в лентата за аварийно спиране на автомагистралите.  

Обръщаме внимание на водачите, че санкцията за движение в аварийната лента при първо нарушение е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.

Санкцията за нарушаване на забраната за движение на МПС над 12 тона е в размер на 300 лева и 1 месец лишаване от правоуправление спрямо водача и спиране на МПС от движение за 1 месец спрямо собственика.

Служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъдат ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението.

Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK