Емил Димитров за боклука: Проблемът ще бъде в превозвачите, да внимават какво внасят

Снимка: БГНЕС

Отпадъци ще влизат, но по регламент ще се изгарят

Количествата боклук в България, които са влезли съвсем не са малко. Отпадъци ще влизат, но по регламент ще се изгарят, но не по този сегашния начин. Това каза пред Нова телевизия екоминистърът Емил Димитров.

Всеки кмет казва: къде е София да дойде и да ни изчисти. Не може така. Описват се контейнери, които да заминат за чужбина. Ние изнасяме много повече отпадъци, отколкото внасяме. В момента ходим и събираме контейнерите от страната, въвеждаме нови правила, опитваме се да върнем хората още от границата, добави Димитров.

Ако искат корабите да идват, да има свободно движение, да има заплати, то ще бъде за нормалните товари, за другите ще седят на наказателен паркинг, докато фирмите не се научат още тръгвайки от Италия да видят какво са натоварили, каза Димитров и добави, че в момента имаме около 150 контейнера от Италия. Проблемът ще бъде в превозвачите, да внимават какво внасят.

По темата с водната криза, Димитров каза, че още 2-3 язовира в страната са критични. За язовир Дяково край Дупница се оказва, че има легален и нелегален водопровод. В момента за да можем да напълним целия язовир, едно село трябва да бъде откачено от водата, поясни Димитров. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK