Валидираха пощенска марка за ООН

Снимка: МТИТС

Поводът е 75-годишнината от създаването на ООН и 65 години от членството на България в нея

Седемдесет и пет годишнината от създаването на Организацията на обединените нации и 65 години от членството на България в нея бяха отбелязани с пускане в употреба на пощенско–филателно издание.

Печатът бе поставен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и почетния председател на Съюза на българските филателисти Симеон Сакскобургготски.

България е активен член на две от най-влиятелните агенции към ООН – Международният съюз по далекосъобщения и Всемирният пощенски съюз, подчертаха по време на церемонията министрите Росен Желязков и Екатерина Захариева.

„Пощенските марки са прозорец към историята и към случващото се около нас“, каза още министър Желязков. Той посочи, че юбилейното издание пресъздава посланието за човека като най-висша ценност за Организацията на обеднените нации.

Валидирането на пощенската марка бе част от тържествена церемония с участието на представители на Дипломатическия корпус, МВнР и УНИЦЕФ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK