ЕС инвестира в трамваите на София

Снимка: offnews.bg
Общо 46,6 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) ще бъдат инвестирани в модернизиране на трамвайната инфраструктура и услуги в българската столица. Финансираните от ЕС дейности включват реконструкция на трамвайното трасе по протежение на ул. „Каменоделска“ и на бул. „Цар Борис III“, което се използва от пет трамвайни линии, включително от линия № 5, по която пътуват над 50 000 души на ден. ЕФРР ще финансира също така закупуването на нови съчленени нископодови трамвайни мотриси и модернизирането на управлението на трафика и на системите за информиране на пътниците.
 
През предходния бюджетен период на ЕС в София бяха инвестирани 34 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие ЕФРР.„Благодарение на средствата от ЕС жителите на София ще могат да се ползват от съвременен и комфортен трамваен превоз. Въздухът в столицата също така ще бъде по-чист“, заяви комисарят по въпросите на регионалната политика Корина Крецу, „като се надяваме, че хората ще решат да използват новите трамваи вместо обичайните автомобили. По този начин политиката на сближаване насърчава чистата мобилност в целия ЕС.“
 
ЕС също така инвестира значителни средства в линии 1, 2 и 3 на софийското метро. Като цяло от 2007 г. насам ЕС е инвестирал 1 милиард евро в софийския градски транспорт.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK