Членуваме в Агенция на НАТО за да ни поддържа хеликоптерите

Снимка: Infomreja.bg

България се присъединява към Партньорството за поддръжка на хеликоптери към Агенцията

Министерският съвет прие решение за присъединяване на Република България към Партньорството за поддръжка на хеликоптери, към Агенцията на НАТО за поддръжка и придобиване с цел осигуряване на летателната годност и поддръжката на вертолети AS 532 AL “Cougar” и двигатели „MAKILA 1 Al” от състава на Военновъздушните сили (ВВС) на Република България.

Сигурността на страната, изисква поддържането и развитието на способности на транспортна вертолетна ескадрила, като част от способностите на ВВС, за изпълнение на широк спектър от задачи както в национален формат, в т.ч. транспортиране на личен състав и товари, аварийно-спасително осигуряване, пожарогасене, авиомедицинска евакуация, задачи за нуждите на други министерства и ведомства, така и от участието им в изпълнението на поетите към НАТО ангажименти.

С осигуряването на летателната годност и поддръжката на вертолети AS 532 AL “Cougar” и двигатели „MAKILA 1 Al” се цели възстановяване на техническото състояние и необходимите способности за изпълнение националните и съюзни ангажименти. С интегрирането на нови системи и обучение на инженерно-техническия и летателен състав ще се постигне оперативна съвместимост на силите и средствата както в национален, така и в съюзен формат. Това от своя страна ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на Република България по отношение на колективната система за сигурност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK