ГЕРБ-Батак ще поиска оставката на кмета Петър Паунов

Снимка: novini.bg

Общинското ръководство на ГЕРБ-Батак взе решение чрез общинските съветници на партията да поиска оставката на кмета на Община Батак Петър Паунов. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Причината е уронване престижа и доброто име на общината в резултат на незаконни действия за промяна на собствеността на държавен в общински имот край язовир Батак и последвалата му продажба.

Също така – и за обществени поръчки, спечелени в разрез с моралните норми от сина на кмета – Крум Паунов, като управител на семейната им фирма „Престиж -Паунов„ ЕООД.

Председателят на групата на ГЕРБ в Общински съвет-Батак и общински ръководител на партията Атанас Коларов уточни, че решението за промяна на собствеността на имота край язовир Батак е взето на последното заседание на местния парламент в предишния мандат на кмета Паунов.

Сегашният Общински съвет обаче го отменя като незаконосъобразно. Въпреки това продажбата е осъществена. Искането на оставката ще бъде внесено на редовното заседание на Общинския съвет на 3.11.2017 г. от 16.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK