ЕК прие българските изисквания за пакет "Мобилност"

Снимка: МС

Не съм съгласен с това, че се твърди, че е победен президентът Макрон. По-скоро с разбирането на всички колко е важно, всички бяха наясно какво трябва да се сучи. Начинът, по който се гарантира успех – това е диалогът, работата.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на летище София на съвместна пресконференция с министъра на транспорта Ивайло Московски по повод решението на Транспортната комисия на ЕП, с което бяха удовлетворени исканията на българските превозвачи, предаде репортер на БГНЕС.

Положиха се много усилия, за да се стигне до това гласуване, каза Борисов и напомни и съдействието на Юнкер. Ние със същия диалог успяхме за кохезионната политика за България да издействаме с 8% повече пари. Така че тези, които в България се правят на големи ербапи, вече от години съм в този съвет и знам как се случват нещата – с диалог и обсъждане, подчерта Борисов.

Приключи заседанието на транспортна комисия в ЕС където с мнозинство беше гласувано да бъдат удовлетворени българските изисквания по отношение на пакета "Мобилност", заяви транспортният министър Ивайло Московски. Той благодари на усилията на правителството, както и на евродепутата Андрей Новаков. Той изреди и исканията на българските превозвачи, които са удовлетворени.

На три седмици няма да е задължително водачите да се прибират задължително. Изцяло отпадат изплащането на командировъчни такива каквито са в съответната страна. Отпада тоталната забрана за спане в кабината, вече ще може да спят там, където има видеонаблюдение, бани и др.

За момента на ниво транспортна комисия има абсолютно пълен успех на предложенията, които сме предали, предстои гласуването в ЕП, каза Московски. Московски уточни, че гласуването в ЕП според него няма да стане дори в австрийското председателство. /БГНЕС



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK